4.18.2024

Un polițist din Ploiești este acuzat de o femeie că a violat-o.Comunicat IJP PRAHOVA.

 

Potrivit observatorulph.ro, ”procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești îl cercetează pentru viol pe un polițist de la Secția 4 din Ploiești.
Acesta este acuzat de o femeie că a violat-o, la el acasă, după ce aceasta se prezentase anterior la secție pentru a depune o plângere împotriva unui bărbat care o înșelase cu o sumă de bani.
După viol, victima a mers la superiorii polițistului să depună plângere, însă aceștia ar fi refuzat-o.”
Comunicat IJP PRAHOVA
În urma apariției în spațiul public a unui articol în care este prezentat modul în care polițiștii unei secții urbane de poliție din municipiul Ploiești și-au exercitat atribuțiile de serviciu, în urma unei sesizări a unei femei, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova este abilitat să comunice următoarele:
Cu privire la aspectele în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a dispus declanșarea cercetării prealabile încă de la momentul luării la cunoștință despre aspectele reclamate, urmând a fi stabilită situația de fapt, pentru a fi luate măsurile legale în consecință.
De asemenea, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, se află înregistrat un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.
La data de 8 aprilie a.c., la sediul Secției nr.4 de Poliție Ploiești s-a prezentat o femeie de 36 de ani, din municipiul Ploiești, sesizând că este amenințată ca urmare a unui schimb de imobile. 
Din verificări, a rezultat faptul că sesizarea i-a fost preluată de către un polițist cu care a făcut schimb de numere de telefon, pentru a-l contacta în cazul în care amenințările s-ar repeta, aceasta contactând polițistul în ziua următoare, solicitând-i să se întâlnească. 
De comun acord au stabilit să se întâlnească la domiciliul polițistului acolo unde ar fi întreținut relații sexuale, cu consimțământul acesteia, după cum susține polițistul, ulterior femeia părăsind locuința. 
Tot în seara respectivă, polițistul ar fi șters conversațiile pe care le-a avut cu aceasta, fapt care a deranjat-o. 
La data de 10 aprilie a.c., femeia s-a deplasat la sediul Secției nr.4 de Poliție Ploiești, sesizând că ar fi fost constrânsă psihic să întrețină raporturi sexuale de către polițistul care a preluat sesizarea anterioară a acesteia, susținând că dorește să depună o plângere cu privire la aceste aspecte, ulterior răzgândindu-se și părăsind sediul unității. 
Având în vedere aceste aspecte, la data de 11 aprilie a.c., la momentul luării la cunoștință de către conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova despre aspectele în cauză, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile fața de conducerea Secției nr.4 de Poliție Ploiești și fața de polițistul în cauză.
De asemenea, tot la data de 11 aprilie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a fost informată despre faptul că femeia a depus plângere penală față de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de viol.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *