4.02.2024

Vremea a făcut prăpăd în județul Prahova. ISU Prahova, informare fenomene meteo -2 aprilie 2024

 

Astăzi, vremea a făcut prăpăd în județul Prahova.

Intervenții ISU Prahova

0ra 11.00

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, mai exact codul portocaliu de vânt puternic, pompierii prahoveni au avut  mai multe intervenții pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil sau peste cablurile electrice în Azuga, Bușteni, DN1 - Paralela 45, Berceni și municipiul Ploiești. S-a  intervenit  cu un total de 4 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de primă intervenție și comandă. 

Ora 15.00

Pana în acest moment, pompierii militari prahoveni au intervenit în 30 de cazuri, toate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo caracterizate prin prezenta vântului puternic. 

Cele mai multe intervenții au fost desfășurate în municipiul Ploiești, 11 la număr. Alte localități afectate: Sinaia, Azuga, Bușteni, Plopeni, Poienarii Burchii, Balta Doamnei, Câmpina, Valea Călugărească,  Mizil.

Din fericire, niciunul dintre aceste evenimente nu au fost soldate cu victime. 

Informare furnizare energie electrică ora 19:00 - toate problemele au fost remediate.

Atragem atenția cetățenilor că trebuie să sisteze activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime. 

Să închidă ferestrele locuinței și ale altor categorii de construcții.

Să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *