5.07.2024

Infracțiuni la regimul rutier în județul Prahova.6 mai 2024

 

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe strada Găgeni din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Brăila.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Luni, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au fost sesizați despre faptul că pe breteaua ce face legătura dintre Drumul Național 1 și comuna Brazi ar fi avut loc un eveniment rutier în care a fost implicat un singur autovehicul, soldat cu pagube materiale. 
Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, un tânăr de 27 de ani, din municipiu, din primele verificări reieșind faptul că, acesta s-ar fi răsturnat cu autoturismul în șanțul de pe marginea DJ101 G.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, unde a refuzat recoltarea. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
Luni seară, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul stațiunii Sinaia, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în stațiune au oprit, pentru control, pe strada Stânjeneilor un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din oraș.
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Sursă:IPJ  Prahova
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *