5.04.2024

Județul Prahova.Infracțiuni la regimul rutier.3 aprilie 2024

 

Vineri, în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Bulevardul Republicii din municipiu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistrat circulând cu viteza de 86 de km/h.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 48 de ani, din comuna Blejoi, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 3 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serivicu pe raza comunei Filipeștii de Pădure au oprit, pentru control,  pe DJ 101I un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulație ale autoturismului condus de bărbat figurează ca fiind expirată de la jumătatea lunii aprilie a anului în curs. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Tot ieri, în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Păulești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Blejoi.
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Seara trecută, în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale din municipiu, cu privire la faptul că la sediul unității s-au prezentat două persoane care ar fi fost victime ale unui accident rutier.
În urma verificărilor efectuate,  polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 39 de ani ar fi condus un motociclu pe DC 58 din comuna Bucov, iar la un momentdat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, căzând pe partea carosabilă, atât el cât și pasagera cu care acesta se afla. 
În urma interogării bazelor de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu avea permisul de conducere corespunzător pentru a conduce motociclul în cauză. 
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător și vătămare corporală din culpă.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *