5.02.2024

La Slănic situația se agravează. A fost emis mesaj RO ALERT

 

La Slănic situația se agravează. Atât prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu cât și Direcția pentru Situații de Urgență au comunicat extinderea măsurilor de evacuare a locuințelor, în zona surpării de teren. Decizia survine în urma celor mai recente date de la fața locului

Situație Urgentă la Slănic: Măsuri de Evacuare Impuse de Autorități

Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului.

De asemena, prefectul județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități.

În curând, se va emite un mesaj RO-ALERT pentru zona afectată”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Între timp mesajul RO-ALERT a fost transmis.

La rândul său, Direcția pentru Situații de Urgență a transmis următorul comunicat:

Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate.

În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp.

Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri, vor efectua o nouă recunoaștere și o analiza amănunțită a situației!

Sursă:https://gazarul.ro/2024/05/02/mesaj-ro-alert-la-slanic-situatia-se-agraveaza-se-impun-alte-evacuari/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *