6.26.2024

BULETIN INFORMATIV.IPJ PRAHOVA. 26 iunie 2024

 

Mandate de executare a pedepsei puse în aplicare de polițiștii prahoveni

La data de 25 iunie a.c., Judecătoria Ploiești a emis două mandate de executare a pedepsei închisorii privind pe doi bărbați de 27 și respectiv 31 de ani din comuna Gorgota, prin care aceștia au fost condamnați la pedeapsa închisorii de 4 ani și 6 luni, respectiv 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

În baza mandatului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Puchenii Mari au identificat bărbații în cauză.

Aceștia au fost depuși în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

Conducători auto scoși din trafic după ce au consumat băuturi alcoolice

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 5.20 polițiștii din cadrul Poliției orașului Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Moroieni, din oraș, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, parcat.

În urma producerei accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 26 iunie a.c, în jurul orei 2.15, pe raza comunei Aluniș, un autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, tânărul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandări:

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova atrage atenția tuturor participanților la trafic asupra pericolelor majore pe care le implică consumul de băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. În urma unor recente controale intensificate și a campaniilor de conștientizare, s-a constatat că un număr semnificativ de șoferi încă ignoră riscurile asociate conducerii sub influența alcoolului, punând în pericol atât propria viață, cât și pe cea a altor participanți la trafic.

Pericolele conducerii sub influența alcoolului:

1. Scăderea reflexelor și a capacității de reacție: Alcoolul afectează rapiditatea cu care un șofer poate răspunde la situații de urgență.

2. Judecata afectată: Conducătorii auto sub influența alcoolului iau adesea decizii periculoase, cum ar fi viteza excesivă sau ignorarea semnelor de circulație.

3. Coordonarea și concentrarea diminuate: Alcoolul reduce capacitatea de a menține controlul asupra vehiculului și de a fi atent la drum și la ceilalți participanți la trafic.

Recomandări:

  1. Nu consumați alcool dacă intenționați să conduceți: Cea mai sigură opțiune este să nu consumați deloc alcool înainte de a urca la volan.

  1. Folosiți alternative de transport: Dacă ați consumat alcool, optați pentru taxi, transport public, sau desemnați un șofer care nu a băut.

  1. Planificați în avans: Dacă știți că veți consuma alcool, asigurați-vă că aveți un plan de transport sigur pentru a ajunge acasă.

  1. Încurajați responsabilitatea în grup: Dacă sunteți într-un grup, aveți grijă unii de alții și asigurați-vă că nimeni nu pleacă de la petrecere conducând sub influența alcoolului

  1. Educați-vă și educați-i pe ceilalți: Conștientizarea și educația sunt esențiale pentru a reduce accidentele rutiere cauzate de alcool.

Polițiștii rutieri vor continua să desfășoare controale intensificate și campanii de conștientizare, cu scopul de a preveni accidentele rutiere și de a salva vieți. Îndemnăm toți șoferii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte aceste recomandări pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Foto ilustrativ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *