6.21.2024

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a implementat un set extins de măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada Sărbătorilor de Rusalii

 

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a implementat un set extins de măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada Sărbătorilor de Rusalii, care se vor desfășura în perioada 22-24 iunie 2024. Aceste măsuri au scopul de a asigura un climat de siguranță și ordine publică pentru toți locuitorii și vizitatorii județului nostru.

Peste 1.200 de polițiștii vor fi prezenți în această prioadă în zonele cu aflux mare de persoane, inclusiv în parcuri, zone de agrement și la lăcașurile de cult.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități pe drumurile principale și în zonele intens circulate pentru a preveni accidentele și pentru a monitoriza respectarea regulilor de circulație.

Vor fi efectuate controale pentru depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția Rutieră va lucra îndeaproape cu autoritățile locale pentru a asigura fluidizarea traficului în zonele aglomerate.

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului ne așteptăm la un flux mai mare de oameni.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova îi sfătuiesc pe părinţi să discute deschis, să-l înveţe pe copil cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

Când plecaţi în vacanţă, pe litoral, la munte, sau în alte zone turistice:

Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu-l trimiteţi singur să cumpere ceva!

Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii!

Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil.

Învăţaţi-l să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau ameninţat!

Asiguraţi-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoţească!

Dacă lipsiți de acasă o perioadă mai lungă, nu postați pe rețelele de socializare locul în care vă aflați, pentru a nu furniza informații hoților din locuințe.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenționate!

Respectarea acestor reguli minime este importantă pentru a nu crea o stare de temere și pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalți cetățeni.

Noi suntem la datorie în această periodă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Comunicat:IJP PRAHOVA

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *