7.04.2024

Comunicat de presa Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou

 

În virtutea unei bune colaborări între Penitenciarul de Femei-Târgșorul Nou și Școala Gimnazială H.M. Berthelot Ploiești, în perioada 04-05 iulie 2024, se desfășoară o activitate de voluntariat la sediul instituției școlare cu implicarea a 5 persoane private de libertate clasificate în regim deschis de executare a pedepsei.
Activitatea constă în realizarea unor lucrări de amenajare și igienizare a sălii de sport și a fost posibilă cu sprijinul Asociației „Dincolo de Succes”, a S.C. Alveco Montaj S.R.L. București, Asociația  Respiro, Federația CEAS, Asociația Centrul Creștin Dunamis și a Penitenciarului Ploiești.
Prin desfășurarea unor astfel de activități este promovat spiritul de voluntariat la nivelul populaţiei carcerale și totodată este cultivată motivaţia intrinsecă, ca element eficient pentru susţinerea dezvoltării personale şi pentru adoptarea unui comportament dezirabil din punct de vedere social.
Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, demersul face parte din seria acțiunilor interinstituționale inițiate de Penitenciarul de Femei-Târgșorul Nou,  care vizează pe de o parte sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate  iar pe de altă parte dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *