7.03.2024

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești anunță cu bucurie desfășurarea proiectului „Muzica Compozitorilor Români la Festivalul Iei la Berlin”

 


Comunicat de Presă Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești

 „Muzica Compozitorilor Români la Festivalul Iei la Berlin”

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești anunță cu bucurie desfășurarea proiectului „Muzica Compozitorilor Români la Festivalul Iei la Berlin”, care a avut loc la Berlin în perioada 22-25 iunie 2024. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, beneficiind de o finanțare de 122.732 lei.

Pe parcursul celor patru zile de festival, publicul din Berlin a avut ocazia să participe la o serie de evenimente culturale de excepție, ce au avut ca scop promovarea muzicii românești și a tradițiilor culturale. Printre activitățile desfășurate s-au numărat:

  • Sâmbătă, 22 iunie 2024:

    • Deschiderea expoziției de fotografie „Paul Constantinescu – o viață dedicată culturii”, în colaborare cu Muzeul Paul Constantinescu.

    • Concert de muzică de cameră, susținut de pianistul Cristian Duca și violonistul Lucian Duță.

    • Spectacol de folclor susținut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, solista Adriana Deaconu și Ansamblul de dansuri populare „Flacăra Prahovei” ale Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești.

  • Duminică, 23 iunie 2024:

    • Prelegere susținută de D-l Vlad Mateescu, managerul general al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, pe tema „Melosul popular în muzica lui Paul Constantinescu”.

    • Lansarea cărții „Paul Constantinescu – necunoscut / RESTITUIRI” de Prof. Univ. Dr. Sanda Hârlav Maistorovici.

    • Lansarea CD-ului „Simfonia Ploieșteană”, o înregistrare excepțională realizată de studioul Filarmonicii Ploiești, interpretată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești sub bagheta dirijorală a maestrului Radu Postăvaru, care pune în valoare talentul orchestrei noastre simfonice și dragostea pentru compozitorul căruia Filarmonica noastră îî poartă numele.

  • Luni, 24 iunie 2024:

    • Ateliere de dansuri populare susținute de dansatorii Ansamblului de dansuri populare „Flacăra Prahovei” ale Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești.

  • Marți, 25 iunie 2024:

    • Concert de muzică de cameră la sediul Ambasadei României la Berlin, susținut de pianistul Cristian Duca și violonistul Lucian Duță.

    • Spectacol de folclor susținut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” și Ansamblul de dansuri populare „Flacăra Prahovei”.

Scopul principal al proiectului a fost promovarea culturii românești prin intermediul muzicii compozitorilor români, în cadrul comunității românești din Berlin și al publicului internațional. Evenimentele au avut ca rezultat o creștere a vizibilității patrimoniului cultural românesc și a colaborării culturale internaționale.

Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești dorește să mulțumească Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru finanțarea acordată, partenerilor noștri (Asociația Akademie Rapsodia Berlin e.V, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” Ploiești și Ambasada României în Republica Federală Germania) și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect. De asemenea, mulțumim publicului din Berlin pentru participare și sprijinul acordat în promovarea culturii românești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *