7.04.2024

(P.E.). CĂLIN GEORGESCU - ÎN SUFLET E ȚARA -

 

Deși Coaliția poartă consultări – de ochii lumii – cu celelalte partide aflate în minoritate pe tema datei de organizare a alegerilor prezidențiale și parlamentare, acestea sunt deja aranjate în spatele ușilor închise. Și, tot în mod cert, ele sunt pregătite pentru a fi trase la indigo cu cele din 9 iunie. 
Din ce punct de vedere?
 În mod aberant, deși cele două mari partide s-au unit strategic, ele vor veni fiecare cu un candidat, în loc de unul singur, cum ar fi firesc. Numele lor sunt Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dintre care unul, tot în mod firesc, ar fi „iepure” pentru celălalt. Calcul se face ca și în cazul Primăriilor și Consiliilor județene, unul din doi trebuie să câștige, respectiv această coaliție nedemocratică.
Doar că jocul puterii este altul în cazul de față, anume că aceste două personaje fără educație și viziune politică doar îl vor „coafa” pe candidatul „independent” Mircea Geoană. Drept dovadă a afirmației de mai sus, la ora redactării prezentului articol, Coaliția a anunțat că primul tur pentru alegerile prezidențiale va avea loc pe data de 24 noiembrie. Convenabil, cui? Exact lui Mircea Geoană, căruia mandatul de secretar general adjunct la NATO fusese extins anul trecut până în octombrie al acestui an.
Comparativ cu cei doi, Mircea Geoană are școală și vine cu un bagaj politic care îl va detașa net de cei doi pretinși contracandidați. Luând în calcul „cantități neglijabile” precum George Simion, Șoșoaca Ivanovici, Florin Călinescu sau alții, se prefigurează câștigătorul M.G. pe același principiu a „vota răul cel mai mic”. Doar că acest scenariu poate fi dat peste cap de un singur nume: Călin Georgescu.
Expert în dezvoltare durabilă și cu o experiență de 17 ani în ONU în domeniul conservării mediului, numele lui Călin Georgescu revine tot mai des în atenția românilor. Diferența dintre el și Mircea Geoană, care vine cu NATO în spate și pericolul unui război cu Rusia, este majoră. Dacă M.G. servește umil interesele imperialismului american, Călin Georgescu este de ani buni un luptător curajos și vocal împotriva globalismului, a războiului, a asupririi de orice fel. Un om credincios, cu o viață echilibrată, începând de la gândire și până la hrana de zi cu zi. Filosofia lui de viață e bazată pe puterea exemplului. Sau după cum afirmă deseori, „nu te poți declara suveranist dacă tu asculți de ordinele deținătorilor de putere”- afirmație la adresa falșilor suveraniști de azi. E suficient să urmărești doar unul din multele interviuri ce i s-au luat să realizezi că nu se compară cu niciun alt contracandidat.
Însă ceea ce îl face unic pe Călin Georgescu pentru funcția cea mai înaltă în stat este că vine cu un Program de Țară conceput pe o cu totul altă ideologie. Aceasta se numește Distributism și s-a născut cu ceva timp în urmă ca alternativă împotriva capitalismului și socialismului deopotrivă. Pe scurt, aceasta încurajează micul producător pentru a-și câștiga în mod independent și îndestulător traiul, eliminând treptat munca la patron sau la stat. Adică, exact șansa pe care au distrus-o premierii Ciolacu și Ciucă prin măsurile luate împotriva PFA-urilor.
Vasta sa experiență, atât pe plan internațional, cât și străbătând țara în lung și lat, l-au ajutat pe Călin Georgescu să adapteze la timpurile actuale aceasta ideologie în programul „HRANĂ, APĂ, ENERGIE”. Măreția acestui program stă în dualitatea fiecărui cuvânt din titlu. „Hrană” nu se referă doar la a mânca sănătos din mâna muncită a țăranului român, ci și că acest popor, întemeiat pe vitejia străbunilor, poate fi dătător de hrană spirituală și pentru alte nații. „Apa”, bogăție naturală a pământului nostru, nu doar că trebuie să fie gratuită pentru români, dar ea reprezintă și setea de cunoaștere a noilor vlăstare ce trebuie educate și crescute sănătos aici, la noi, nu în pribegie. Iar „Energia” înseamnă atât trecerea la energii alternative, nepoluante și eficiente, cât și energia care însoțește sufletul omului și care trebuie să fie într-o armonie deplină între noi toți și mediul înconjurător.
Sigur că da, numai din această scurtă expunere și oricine poate realiza că nu ne-a fost dat un președinte care să gândească binele poporului său în acești termeni. De altfel, Călin Georgescu nici nu crede în președinți, el promovează termenul de „conducător de glie”, așa cum au fost înaintașii noștri. Întrebat deseori dacă va candida în acest an, acesta a răspuns cu fermitate că da, își dorește să o facă pentru binele aceste țări, pentru că nu mai vrea să vadă semenii săi necăjiți și neajutorați, pentru că e vremea unei mari schimbări. Numai că anunțul intrării sale în cursă va fi făcut la momentul potrivit, și care va fi în zorii unei duminici. Așadar, dragi români, fiți pe fază, treziți-vă devreme duminica de-acum înainte pentru a vă trezi în noiembrie și din „somnul cel de moarte”.
E.A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *