10.10.2024

21 de proiecte de știință vor fi finanțate prin Fondul Științescu Prahova - ediția 2024


 

Comunicat de presă Fundația Comunitară Prahova

Fundația Comunitară Prahova, cu susținerea partenerilor locali, anunță cele 21 de proiecte care vor fi finanțate în ediția 2024 a Fondului Științescu Prahova. Programul este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat la nivel local de Colen Impex, NA Solid Petroserve Ltd. - filiala România, Britt Construct și Hidroservco.

În perioada apelului de proiecte, care s-a desfășurat între 6 august - 30 septembrie 2024, 32 de proiecte au fost înscrise de către instituții de învățământ, organizații neguvernamentale și grupuri de inițiativă. 31 de proiecte au intrat în etapa de jurizare, în care echipele și-au prezentat proiectele în fața echipei Fundației Comunitare Prahova.

Cele 21 de proiecte selectate reprezintă o gamă diversă de inițiative educaționale în domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). De la activități de construcție și programare de roboți, proiectare 3D și imprimarea de obiecte, la experimente de fizică, chimie și biologie, explorarea energiei verzi, monitorizarea amprentei de carbon, ateliere cu magneți și mecanisme interactive, amenajarea unei grădini senzoriale și sesiuni în care elevii își exersează abilitățile de inginerie, proiectele finanțate prin Fondul Științescu Prahova stimulează creativitatea și gândirea critică a copiilor și tinerilor prahoveni, încurajându-i să exploreze lumea din jurul lor.

Lista completă a proiectelor este disponibilă aici.

Fondul Științescu aduce oportunități concrete de explorare a domeniilor științifice și tehnologice pentru copiii și tinerii din județul nostru, oferindu-le nu doar cunoștințe teoretice, ci și o șansă de a experimenta direct fenomene și procese din jurul lor. Ne bucurăm că anul acesta putem finanța un număr atât de mare de proiecte care vor aduce științele mai aproape de elevi prin metode interactive și inovatoare, stimulându-le curiozitatea și dezvoltându-le abilități necesare pentru viitor.”, susține Alina Mustățea, coordonatorul programului.

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați, prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

Fondul Științescu Prahova este un fond privat de finanțare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundația Comunitară Prahova. În perioada 2017 – 2024 au fost acordate 55 de granturi cu o valoare totală de 612.000 de lei pentru ca peste 5.500 de elevi din 18 comunități prahovene să îndrăgească științele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *