10.16.2024

IJP PRAHOVA. „GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN INFRACȚIUNI INFORMATICE, DESTRUCUTRAT„ (video)


 În dimineața de 16 octombrie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, efectuează 5 percheziții în județul Prahova, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni informatice.
Din cercetările efectuate a reieșit că, la începutul anului 2024, o femeie, împreună cu alte persoane din anturajul său, ar fi inițiat și constituit o grupare infracțională, în scopul obținerii de beneficii financiare, prin fraudarea angajatorului său, o societate comercială ce ar deține o platformă online și o aplicație, dedicate comerțului cu haine și încălțăminte.
Astfel, femeia, beneficiind de vouchere pentru cumpărături pe site-ul administrat de către societatea comercială, ar fi profitat de o vulnerabilitate a platformei și, împreună cu ceilalți membrii ai grupului infracțional,  ar fi fraudat firma cu peste 45.000 de lei, prin utilizarea cupoanelor de reducere și plasarea de comenzi simultane.
Au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, audierile fiind desfășurate la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești. 
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *