10.18.2024

Incendiu locuință în municipiul Câmpina, pe strada Muncii

Vineri dimineață, în jurul orei 9.30,  locuință în municipiul Câmpina, pe strada  Muncii, a izbucnit un incendiu.
Au intervenit  21 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Câmpina cu 4 autospeciale de stingere, o autocisternă și o ambulanță SMURD.
Incendiul s-a manifestat  pe aproximativ 150 mp.
Au fost afectate 2 locuințe și o anexă gospodărească.
 Două persoane au suferit atacuri de panică și au fost asistate la fața locului de către paramedicii SMURD. 
Nu au fost raportate victime.
Cauză probabilă de incendiu:
La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.
În acest context, amintim cetățenilor o serie de reguli pe care trebuie să le respecte pentru a evita astfel de evenimente nefericite:
- Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens. 
- În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile. 
- Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile. 
- La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului. 
- Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.
- Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).
ISU PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *