10.14.2024

O NOUA "LANSARE MUZICALĂ" PE SCENA FILARMONICII „PAUL CONSTANTINESCU„ PLOIEȘTI


 Pe 11 octombrie 1968 NASA lansa Apollo 7, prima misiune spațială cu oameni la bord, la comandă aflându-se Wally Schirra, însoțit de Donn Eisele și Walt Cunningham. Obiectivul misiunii era „demonstrarea fiabilității Modulului de Comandă/de Serviciu și a echipajului”. Totodată, echipajul a fost primul care a transmis prin semnal TV live de pe orbită către Pământ imagini din spațiu.

Deși nu suntem astronauți, noi, muzicienii, reușim cumva să zburăm dincolo de „linia cerului”, fiecare sunet pe care-l producem cu atâta trudă și dragoste urcându-ne în spațiu, deasupra tuturor „lucrurilor pământești”. Fiecare concert, recital, festival, masterclass etc. este asemenea unei lansări în spațiu: ne umple de emoție, bucurie, mulțumire, împlinire, neliniște... întreaga noastră pregătire și muncă de săptămâni, luni și ani se concentrează la câteva minute ori zeci de minute care, dacă sunt impecabile, rezultă un eveniment fabulos, unic iar dacă sunt dominate de nesiguranță și ezitări la sfârșit avem un public nemulțumit, plictisit și un eveniment... banal sau nereușit.

Joi, 17 octombrie 2024, vă invităm la o nouă „lansare muzicală”, un concert care are toate atuurile să creeze emoția și împlinirea de care aminteam mai sus. O seară ce-i are ca invitați pe marii muzicieni Liviu Prunaru, solistul Concertului în mi minor pentru vioară și orchestră op. 64 de Felix Mendelssohn-Bartholdy și David Angus, ce se va afla la pupitrul Orchestrei Simfonice.
Din program mai fac parte Dances of Galanta de Zoltán Kodály și Simfonia a VI-a în Re major op. 60 de Antonin Dvořák.

Sunteți alături de noi în „misiunea” Music 8/72 (am ajuns la al VIII-lea eveniment din stagiunea 72)?
 
Pentru mai multe amănunte legate de evenimentele viitoare vă invităm să ne urmăriți pe toate paginile noastre de facebook:
https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti/
https://www.facebook.com/virtualconcerthall.ro/
https://www.facebook.com/jazzploiesti/
https://www.facebook.com/ploiestijazztrio/
https://www.facebook.com/flacaraprahovei/
https://www.facebook.com/corulfilarmoniciipaulconstantinescuploiesti/
https://www.facebook.com/cvartetulchronos/
https://www.facebook.com/ploiestibrassensemble/
https://www.facebook.com/studiofilarmonicaploiesti/
De asemenea, ne găsiți și pe instagram, aici: instagram.com/filarmonicaploiesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *