10.14.2014

Lupii galbeni au celebrat 48 de ani de la victoria cu Liverpool

Reantalnire dupa 48 de ani de la victoria cu Liverpool
Pe 12 octombrie s-au împlinit 48 de ani de la victoria (cu scorul de 3-1) de acasă a Petrolului împotriva lui Liverpool, (12 octombrie 1966).
Ieri 13 octombrie au fost celebraţi la stadionul "Ilie Oana " cei 48 de ani de la acel moment istoric al fotbalului ploieştean şi românesc.
Fraţii Dridea – Mircea şi Virgil, Alexandru „Şoni” Pall, Eduard Iuhas, Octavian Dincuţă şi Cămil Oprişan au răspuns invitaţiei clubului fiind prezenţi la antrenamentul "lupilor galbeni " şi a primi felicitări de la elevii lui Gigi Multescu, după întâlnirea cu actualii "lupi galbeni " a urmat o conferinţă de presă.
 
La conferinţa de presă, „purtătorul de cuvânt” al seniorilor a fost Mircea Dridea, nea " Mircea " spuand că dorinţa „colegilor şi prietenilor săi” este aceea că, peste doi ani, la aniversarea a 50 de ani de la victoria cu Liverpool, să fie organizată, (dacă se poate) o sărbătoare, să fie invitate glorii ale lui Liverpool (din aceea perioadă) şi dacă este posibil să se organizeze un amical, măcar între două grupe de juniori de la Petrolul şi Liverpool.
 „Eu sper să fim toţi cei care suntem acum prezenţi şi atunci în viaţă, pentru că, asta este, iată că de la precedentele evenimente de acest gen, pe rând, s-au dus câţiva dintre dragii noştri colegi – Mihai Mocanu, apoi Mihai Ionescu şi, ultimul, Costică Moldoveanu. Timpul îşi urmează destinul, sper să putem celebra semi-centenarul, eu deja număr zilele, până la acel moment. Vreau să mulţumesc pentru recunoaşterea care ne este arătată, ultimii ani au fost foarte frumoşi din acest punct de vedere, este o recompensă mai importantă poate decât ceea materială, de la vremea acelor performanţe, anume să ştie lumea că ai făcut ceva pentru fotbal, pentru oraş, pentru Petrolul, să te oprească pe drum şi să te salute, spunându-şi: „vă aduceţi aminte de acele vremuri, când Liverpool a fost învinsă la Ploieşti  şi eu am fost atunci în tribune”. A declarat nea Mircea în cadrul conferinţei de presă.
 
Amintirile seniorilor din 1966
 
De asemenea, tot Mircea Dridea a rememorat câteva “amănunte” mai puţin cunoscute de la acel meci: mai întâi, Petrolul a făcut 3-1 cu un jucător (Badea) care era pe teren doar “de formă” – în 1966, nu se puteau face schimbări în teren, putea să fie schimbat portarul (doar cu acordul medicului)! 
Apoi, după un penalty neacordat, (la scorul de 3-1 pentru Petrolul), Florea a fost eliminat, finalul meciului găsind echipa " găzarilor " “decimată” pentru manşa a treia, de la Bruxelles, (se juca meciul decisiv pe teren neutru).
În manşa a treia un alt ghinion, a "lovit " echipa, Cămil Oprişan, a pierdut locul de titular şi prilejul de a juca din cauza unei... infecţii la măsea! 
“Nu am primit vreo primă specială, dar, 100%, din acel moment am fost mult mai respectaţi de către colegii noştri de la toate echipele”. au declarat " seniorii " în corpore la conferinţa de presă.
 
Conferinţa plină de umor şi amintiri cu seniorii
 
După un mic moment istoric şi conferinţa devenind una pe placul seniorilor, cei şase seniori ai Petrolului au oferit declaraţii adevărate, pline de umor şi amintiri amuzante, printre care şi adevăruri neştiute despre fotbalului nostru. 
"Campionul " a fost nea “Şoni” Pall a numit “duşmanii Petrolului” în cursa spre câştigarea unui nou titlu de campioană, după cel din 1966 şi din prezent: 
“arbitrii... în frunte cu cel care a vrut să se arunce de la etaj”. (n.r. Sebastian Coltescu), nea Şoni făcând show şi cu microfonul de pe masa de conferinţe, oprindu-l de două ori .
 
 Octavian Dincuţă şi-a amintit de momentul 1966, lansarea sa ca fotbalist: “la 19 ani, cât aveam, a intrat antrenorul Naţionalei în vestiar şi m-a întrebat dacă îmi e frică. Nu mi-a fost şi am reuşit, după acel meci să prind câteva turnee extraordinare, am jucat alături de Lucescu, Coe, fotbalişti adevăraţi”. 
 
"Victoria noastră împotriva echipei Liverpool eu o consider mult mai importantă şi mai mare decât a câştiga un campionat", a spus Mircea Dridea.
 
Seniorii au ţinut să dea şi un sfat actualei conduceri a clubului.
 
"Eu cred că lipseşte la ora actuală constantă în ceea ce priveşte componenţa lotului de jucători. S-au pierdut nişte jucători care practic dădeau culaore acestei echipe. Poate să începem cu Bokila, Hamza, Boudjema, nişte jucători buni", a spus Virgil Dridea.
 
 După conferinţa de presă seniorii şi jurnaliştii prezenţi la acţiunea de ieri au fost apoi invitaţi într-un cvadru festiv, la un restaurant partener al clubului, pentru a depăna amintiri despre anul 1966 şi echipa Petrolului, acelaşi Mircea Dridea având cea mai tare replică: “Să nu vă grăbiţi vreunul să plecaţi, mai sunt 730 de zile şi serbăm 50 de ani!” 
 
Echipa care a învins Liverpool pe 12 octombrie (la Ploieşti) pe Liverpool: M. IONESCU – PAHONŢU, BOC, FLOREA, MOCANU – DINCUŢĂ, DRAGOMIR – MOLDOVEANU, DRIDEA I, BADEA, DRIDEA II.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *