10.12.2014

Romania-Ungaria 1-1 . Bataie,torte si petarde dupa intonarea imnurilor

Jandarmii au avut de furcă şi cu românii: în minutul 10, trei sectoare de la peluza Nord au fost dispersate pentru că fanii aruncau petarde spre maghiari!

Peste aşteptări de cuminţi au fost suporterii unguri de data asta, cel puţin în comparaţie cu întîmplările din septembrie 2013, cînd au devastat o stradă din Centrul Vechi şi au îngrozit lumea la Gara de Nord. Acum, la Gara Băneasa, doar cîteva petarde, fumigene şi obişnutul "Românii, ţiganii!". Duşi direct la stadion, au fost ospătaţi cu mici, cîrnaţi şi bere. Au jucat fotbal, au dormit, mulţi ajungînd la Bucureşti rupţi de beţi. Problemele au început doar cînd au intrat în stadion. Un grup de români a vrut să intre în ei, dar de data asta forţele de ordine au fost acolo şi conflictul s-a stins înainte de primul pumn. Mai era o oră pînă la meciul care a încins iar suporterii. 

Românii, ofensivă cu petarde
Pe măsură ce fanii "tricolorilor" încep să populeze tribunele, spiritele se încing. Românii de la peluza Nord, fanii de la U Cluj şi Craiova, cei de lîngă galeria maghiară, încep să arunce spre adversari cu petarde şi fumigene. Între ei, cordoanele de jandarmi, care îi împing ferm, astfel încît între cele două tabere să rămînă două sectoare. Pe ecranul cubului curg imagini cu campania "Nu rasismului". Se strigă şi "Afară cu ungurii din ţară!". În boxe, Iris cîntă imnul suporterilor, dar pînă la controversatul "hai pe ei, pe mama lor!", unde muzica se opreşte brusc. 

Acoperiţi de huiduieli
Oricum, nu se aude mai nimic din versuri, e gălăgie, chiar dacă ungurii nu mai sînt la fel de mulţi ca anul trecut. E 18:30 şi stadionul nu e încă plin. Se anunţă echipele. E primul moment cînd tot stadionul îşi uneşte forţele: "România, România, ole, ole, ole!". Din cînd în cînd, ungurii încep şi ei să strige. Sînt acoperiţi de huiduieli. Parcă Dardai a fost mai agresiv la conferinţa de presă de vineri!  Mai e un sfert de oră şi multe, încă multe locuri libere în sectoarele române. A venit galeria lui Dinamo, tot lîngă maghiari. Încep să apară steagurile tricolore, roş-galben-albastre.


sursa:www.gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *