10.07.2014

Scoala ca o ecuatie (eseu ) by Florentina Ciobanu

Şcoala este o ecuaţie cu elevi, profesori, cărţi şi necunoscute, ce are ca rezultat formarea ta ca şi persoană.
Între pereţii acelei clădiri vechi vei învăţa cum să rezolvi enigmele vieţii.Pe acele culoare întortocheate vei râde pauze în şir şi vei lega prietenii care se vor menţine frumos în timp. Aici vei afla răspunsurile tuturor curiozităţilor tale copilăreşti şi îţi vei lărgi orizonturile. Acele bănci de lemn sunt locul din care începe drumul tău spre a deveni cineva.
Aşa cum fiecare început îţi oferă o varietate de posibilităţi din care să alegi, anii de şcoală te pun în faţa unui labirint plin cu drumuri pe care le-ai putea urma. Un teren necunoscut, pe care calci neîncrezător, neştiind sigur unde te va conduce fiecare pas pe care îl vei face. Vei păşi timid, ţinând în palme atâtea idei, visuri, aspiraţii şi scopuri, iar optimismul îţi va pulsa entuziasmat prin vene.Ai grijă însă să dezvolţi aceste valori pe măsură ce înaintezi printere pereţii acestui labirint întortocheat, astfel încât, atunci când vei ajunge la capăt, să poţi privi în urmă cu un zâmbet satisfăcut în care să se citească clar “Am reuşit!”.
 Nu lăsa dorinţele să ţi se scurgă printre degete! Munceşte pentru a ţi le împlini! Foloseşte-te de şcolă pentru a ajunge acolo unde îţi propui....şi nu uita că oamenii de success nu sunt neapărat cei care învaţă din greu, ci aceia care învaţă inteligent!

Florentina Ciobanu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *