10.11.2014

SUPORTERII UNGURI AU AJUNS IN GARA BANEASA

Suporterii maghiari au ajuns in gara Basarab
Acum aproximativo ora în Gara Baneasa  au sosit aproximativ 800 de suporteri unguri.
Sunt aceeaşi suporteri care au intrat azi noapte în ţară şi au creat incidente în gara Curtici,apoi în gara din Arad,aruncând cu torţe , fumigene şi doze de bere din tren.
Imediat după ce trenul a intrat  în gara fanii unguri au aruncat fumigene şi petarde , iar pe tren au fost  arborate steaguri ale Ungariei.
La gara Basarab au fost mobilizaţi 300 de jandarmi şi poliţişti.
Suporterii vor fi urcaţi în autocare şi escortaţi până la stadion. 
În acest moment la Bucureşti , peste 3.000 de jandarmi şi 6.000 de poliţişti sunt în alertă maximă .
Traseul suporterilor spre stadion este supravegheat şi din aer ,un elicopter al MAI  va survola tot traseul înspre stadionul  " Arena Naţională ".
Potrivit site-ului ştirileprotv.ro , Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Drăgan, a declarat că pe parcursul deplasării trenului cu fanii maghiari de la Budapesta spre Bucureşti au fost incidente minore .
"Dorim că acest eveniment sportiv să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Avem mobilizaţi peste 3.000 de jandarmi în toate punctele din Capitală. A existat o foarte bună colaborare cu autorităţile maghiare, au fost comunicate galeriilor de suporteri maghiari condiţiile prevăzute de legislaţia românească şi condiţiile prevăzute în cazul în care se încalcă. Beneficiem de sprijin din partea poliţiştilor maghiari specializaţi pe gestionarea meciurilor cu grad ridicat de risc. Avem poliţişti şi jandarm vorbitori de maghiară, care vor asigura o bună colaborare cu reprezentanţii galeriilor. Cunoaştem modul de comporament al galeriei maghiare, cât şi al suporterilor români. Ne-am luat măsuri pentru a preveni orice incident. Până în acest moment, pe timpul deplasării trenului, au existat incidente minore, dar nimic care să pună în pericol siguranţă cetăţenilor aflaţi în gările de pe traseul trenului. Am ales un traseu care nu a implicat gări importante pentru a minimaliza orice risc", a declarat pentru ştirileprotv.ro Irina Drăgan.
 "Direct de la momentul intrării în Capitală vor fi conduşi care Fan Zone de la stadion. Din momentul în care vor ajunge în Bucureşti, vom beneficia şi de sprijin aerian, vom avea astfel o imagine de ansamblu asupra întregii capitale pe timpul cât se vor deplasa, dar şi în timpul zilei. Avem o foarte bună imagine de ansamblu în cazul venirii fanilor. La nivel naţional sunt peste 6.500 de poliţişti. Suporterii români şi maghiari nu vor avea niciun punct în care să se întâlnească, s-a luat această marja de siguranţă şi la nivelul Arenei Naţionale", a precizat pentru aceeaşi sursă , Irina Drăgan.
foto:dolcce-sport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *