11.06.2014

Campioni la superlativ. A 3 a victorie in EuroCup. CSU ASESOFT – HAPOEL IERUSALIM 83-74(43-37)

CSU Asesoft: Brown, Mohammed, Flowers, Hayes, Lee
Hapoel Ierusalim: Kitchen, Eliyahu, Smith, Halperin, Jones
După ce au uimit lumea bună a baschetului european, în special prin victoriile obţinute în deplasare, campionii au adoptat o nouă deviză în faţa propriilor fani. „Pe aici nu se trece!", le-au transmis elevii lui Arnautovic israelienilor de la Hapoel, care au căzut pradă forţei colective a ploieştenilor, mânaţi miercuri seară de un singur gând – cel al calificării în fazele superioare.
Contrar tuturor așteptărilor, ploieștenii au intrat mai greu în meci, în fața unui adversar disciplinat tactic, cu o circulație bună a mingii și cu un Halperin pe post de „lunetist". După 7-14 (min 6), elevii lui Arnautovic au echilibrat disputa și, sub privirile lui Burlacu, revenit pe bancă la o lună de la intervenția chirugicală suferită, au trecut la conducere, scor 15-14, prin reușita lui Cooper, servit excelent de Brown.
Cu două faulturi acumultate în primul sfert, americanul a trecut pe bancă și Runkauskas a fost trimis să coordoneze atacul. În aceste condiții, Mohammed și-a asumat responsabilitatea unor incursiuni personale, Labovic, pe cea a aruncărilor de la distanță, dar, la celălalt panou, Wright, aruncat inspirat în luptă de Franco, și același Halperin îi suflau campioanei în ceafă: scor 37-36 (min 19). Runkauskas nu a fost de acord și, după o recuperare ofensivă din fața lui Smith, stabilea scorul pauzei printr-un „buzzer" din spatele semicercului.
Și dacă debutul partidei a aparținut oaspeților, rolurile s-au inversat la reluare. Brown, cu un „no look pass" de excepție pentru Flowers, a ridicat sala în picioare, 49-43 (min 24), dar meciul era departe de a fi jucat. Morișca de pase a lui Hapoel și-a intrat din nou în rol, iar Jones, cu două dunkuri din „căciulă", secondat de Halperin, din „downtown", anunțau vremuri grele pentru campioni în „decisiv".
Războiul nervilor tari s-a mutat pe tabelă, unde gazdele, cu Lee și Cooper ambii cu 4 faulturi, păreau într-o situație mai puțin favorabilă. Eliminat din joc, finlandezul a fost înlocuit de Labovic, dar „gladiatorii" lui Arnautovic nu au cedat teren. Într-un final absolut nebun, Brown și Runkauskas au mitraliat coșul advers, lăsându-i fără replică pe israelienii, iar povestea europeană merge mai departe.
sursa:www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *