11.22.2014

Campionii si-au revenit. CSU Asesoft – Gaz Metan Mediaș 81-77 (48-34)

Campionii au întrerupt seria nefastă în Sala „Olimpia”, în fața unei echipe venite la Ploiești cu un obiectiv clar – acela de a nu ieși prea șifonată din confruntarea cu Burlacu și compania. La capătul unui joc care le-a ridicat probleme doar pe final, elevii lui Arnautovic s-au impus cu 81-77 și pot pregăti acum în liniște duelul cu Lietuvos Rytas, din EuroCup.
Fără americanii Flowers, Hayes și Cooper, lăsați în afara lotului, CSU Asesoft și-a impus punctul de vedere încă din start. Mohammed, Lee și Burlacu au înscris în urma unor scheme bine lucrate, iar Runkauskas, din spatele semicercului, a stabilit scorul primului sfert, 24-17. Lituanianul a trecut mai apoi pe poziția 1, în condițiile în care Brown a fost retras pe bancă, fiind protagosnitul unui duel inedit cu conaționalul său, Navickas. Și dacă fundașul campioanei României a erupt efectiv de la distanță (4/5 în prima repriză), Navickas s-a mulțumit în a fluidiza acțiunile oaspeților, care mai mult au exersat de la libere, prin Pustahvar și Durkovic.
Simțind „miros de sânge”, prahovenii nu au mai privit înapoi în repriza secundă. Lee, prin finalizări repetate de sub coș, și Mohammed, pe contraatac, cu un dunk în forță, au dus scorul la 62-45, iar Ovidiu Teleabă a cerut timp de odihnă. La reluare, ardelenii au răspuns cu un parțial de 9-0, sub privirile nedumerite ale lui Arnautovic, care, forțat de împrejurări, a apelat la Pelekanos. Iar grecul, „încălzit” din prima repriză de câteva reușite pe coborâre, a continuat să facă ceea ce știe mai bine, pentru 69-56 (min 30).
Văzuți cu „sacii în căruță”, în fața unui adversar cu o bancă nu foarte ofertantă, „alb-albaștrii” s-au întrecut în greșeli în prima jumătate a secvenței decisive, permițându-le medieșenilor să taie diferența la 10 puncte. Pentru a nu risca nimic, Arnautovic și-a băgat jucătorii în ședință, dar, la reluare, tot oaspeții au înscris pentru 71-63, pentru ca, ulterior, Durkovic să amenințe supremația gazdelor, 73-69. Experiența Asesoftului și-a spus însă cuvântul în ultimele două minute, când Lee și Mohammed au rezolvat soarta meciului, oferindu-i formației lui Arnautovic a 5-a victorie stagională.
CSU Asesoft: Brown, Mohammed, Pelekanos, Burlacu, Lee
Gaz Metan: Navickas, Nikolic, Plumb, Durkovic, Siladj

sursa:www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *