11.28.2014

COMUNICAT DE PRESĂ . CASTRUL ȘI BĂILE ROMANE DE LA MĂLĂIEȘTI.









CASTRUL ȘI BĂILE ROMANE DE LA MĂLĂIEȘTI.
Rezultatele cercetărilor din anii 2011-2014
și perspectivele acestora

Conferință publică și micro-expoziție



Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Naţional de Istorie a României, organizează miercuri, 3 decembrie 2014, ora 11.00,  conferința publică și micro-expoziția CASTRUL ȘI BĂILE ROMANE DE LA MĂLĂIEȘTI. Rezultatele cercetărilor din anii 2011-2014 și perspectivele acestora.
Cercetările arheologice se desfășoară în cadrul proiectului Reabilitarea zonei cultural-istorice Dumbrăvești (jud. Prahova).
Cu acest prilej vor fi prezentate principalele descoperiri arheologice din castrul și băile romane, rezultatele preliminare obţinute de cercetarea interdisciplinară a vestigiilor, precum și stadiul implementării proiectelor care se au în vedere .
Micro-expoziția va cuprinde cele mai importante artefacte descoperite în acești ani, precum și ilustrarea prin afișe a principalelor monumente cercetate în această perioadă, fiind o expoziție pilot a proiectului Frontierele romane din România.

Evenimentul va constitui un nou prilej de întâlnire şi discuţii în care să se regăsească deopotrivă publicul larg, autorităţile publice și comunitatea ştiinţifică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *