11.12.2014

EuroCup.Campionii au pierdut la Belgrad.Partizan Belgrad – CSU Asesoft 76-69 (43-38)

Campionii invinsi la Belgrad. Partizan Belgrad – CSU Asesoft 76-69 (43-38)


La Belgrad, în catedrala baschetului sârb, campioana României a simțit pe propria piele impactul cu „religia” Partizan. Într-o sală, „Pionir”, încărcată de istorie și ștampilată cu victorii uriașe împotriva marilor forțe europene, tânără echipă a lui Dusko Vujosevic a avut primul și ultimul cuvânt, agățându-se în continuare de ipostaza calificării în Top 32. Pentru CSU Asesoft, lucrurile rămân însă neschimbate, un succes pe teren propriu, etapa viitoare, în fața lui Krasny Oktyabr, putându-i oferi cheia pentru fazele superioare.
Vacarmul creat încă de la încălzire de cei peste 4.500 de fani ai lui Partizan le-a dar aripi gazdelor în debutul partidei. La doar 17 ani, Marinkovic și-a făcut loc în garnitura de start a sârbilor și a scuturat plasa de la distanță, pentru 7-0 (min 2). Treziți din pumni, ploieștenii au răspuns și ei cu un „run” de 7-0, cu o contribuție majoră din partea lui Labovic, însă presingul avansat al belgrădenilor și jocul destul de static pe faza ofensivă au generat din nou deranj pe tabelă: 14-7 (min 6). Arnautovic și-a chemat imediat „soldații” la ordine și, în ciuda unei vizibile ridicări a ritmului pe atacurile poziționale, „alb-albaștrii” au dat peste o altă problemă, clădită în greșelile personale.
Brown, Pelekanos și Lee, fiecare cu câte două faulturi după primul sfert, au fost nevoiți să deseneze o zonă „match-up”, în fața căreia Partizan a întâmpinat dificultăți. Intrați bine în joc, Cooper, cu un capac la Muric și un dunk pe urmărire, după ratarea lui Brown, și Hayes, autorul unui coș din spatele semicercului, au adus campioana României la conducere, 34-32 (min 15), însă finalul primei reprize le-a aparținut lui Muric și Andric, care au stabilit scorul pauzei.
După o primă repriză ștearsă, în care nu a marcat niciun coș din acțiune, Mohammed a dat semnalul revenirii de la semidistanță, iar Labovic, din „downtown”, a egalat la 48. Experimentatul Dusko Vujosevic a mirosit imediat pericolul și a solicitat timp de odihnă, pentru ca, la reluare, să așeze într-o zonă foarte agresivă defensiva lui Partizan. Chiar și în aceste condiții, prahovenii au reușit să spargă la interior, finlandezul Lee anunțând un act „decisiv” pe muchie de cuțit: 50-53 (min 28).
În avantaj de două posesii la intrarea în ultimul sfert, elevii lui Arnautovic au căutat să impună un ritm alert, căruia Cooper și Hayes nu i-au putut însă face față. Dacă primul a ratat dintr-o poziție ideală, oferindu-le gazdelor șansa să preia conducerea la faza imediat următoare, printr-un coș al aceluiași tânăr Marinkovic, 61-60 (min 34), Hayes a fost eliminat pentru cumulul de faulturi. La revirimentul sârbilor au contribuit și cei 3 arbitri – turcul Biricik, ucraineanul Zashcuk și francezul de culoare Bissang, care, mai întâi, nu au sancționat un fault antisportiv clar la Marinkovic, pentru ca, după doar un minut, să acorde în mod eronat posesia lui Partizan. De aceste mici detalii au profitat tinerii jucători ai lui Vujosevic, care și-au făcut viața ușoară de la libere pentru o victorie care prelungește suspansul în grupa E. Partizan respiră, iar ploieștenii mai au încă de tras pentru calificare.
www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *