2.02.2015

7 ore la Urgenţe în “Spitalul Groazei “ Ploieşti.




Ploieşti, 2 februarie 2015, ora 11.30... o pacientă ajunge de urgenţă la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Ora 18.30... pacienta iese de la UPU şi este transportată cu o maşină personală la “Fosta Maternitate “...

Rezumatul unei zile în care o pacientă şi aparţinătorul ei (fiul acesteia) au stat 7 ore pentru un set de investigaţii şi o trimitere de internare la alt spital din Ploieşti.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Prahova (cel mai mare spital din judeţ)... asistente ok (dar stressate şi obosite), medici care îşi fac treaba (mai greu...) şi... cel mai prost management din România.

7 ore în care am văzut multă umilinţă, multe înjurături, incompetenţă, etc... Dar şi asistentele / infirmierele de la recepţie care (deşi erau stressate, obosite şi nervoase) şi-au păstrat zâmbetul şi calmul deontologic. (Sărut mâna şi MULŢUMESC domnişoarei infirmiere... L... v-am uitat numele  J).

7 ore... ca un coşmar, 7 ore în care... trăiam pe viu filmul “Moartea Domnului Lăzărescu “...

Domnule manager Alexandru  Baloi  (ţinut în braţe de partid... oare?!?) şi “garantat “Cosma, Ponta & Raed Arafat? ;  probabil nu aveţi nici o vină, vina şi comenziile venind de undeva de mai sus...

Dar dumneavoastră sunteţi DIRECT RASPUNZATOR DE TOT CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT AZI ŞI TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ZILNIC LA SPITALUL PE CARE ÎL “CONDUCEŢI “.

7 ore de aşteptare în cel mai mare spital din Prahova, 7 ore de nervi, stress, oboseală într-o UNITATE DE   PRIMIRE A URGENŢELOR... ÎN ANUL 2015.

7 ore de stress în “Spitalul Groazei “aşa cum îl numeşte (pe bună dreptate) presa locală.

O presă locală, interzisă şi cenzurată la scandalurile în care a fost implicate conducerea Spitalului Judeţean Prahova, o presă care este “bună “doar când se “inaugurează “câte o aparatură nouă sau când UPU are un success pe plan naţional/internaţional...

În rest... Despre cum se stă la Unitatea de Primiri Urgenţe, câte ore se pierd, cât de umilită este  toată lumea... începând de la cadrele medicale până la aparţinătorii pacienţilor... SA NU SE SCRIE NIMIC.

Timpul trece, pacientul aşteaptă...

Ora 13.30... pacienta dusă la Radiologie şi Neurogie, apoi adusă înapoi la Triaj şi Urgenţe... pentru ultimele investigaţii.

Ora 14.30 – o sursă anonimă, mă anunţă că pacientă va fi dusă la Spitalul “Bună Vestire-Interne 2 “(Fosta Maternitate), dar aşteaptă o ambulanţă...

Timpul trece... pacienta aşteaptă... nemâncată, slăbită, cu ochii înlăcrimaţi...

Ora 16.00... o domnişoară infirmieră, îmi confirmă că “ doamna pacientă...  este (încă )  în sala de investigaţii... “.

Ora 18.30... Pacienta este scoasă într-un cărucior, slăbită vizibil, cu dureri mari de cap şi ochii plini de lacrimi şi... urcată în maşina personală a unui membru de familie (în speţă fiul său...).



7 ore de umilinţă din care 4 ore de aşteptare a unei ambulanţe... care nu a mai apărut!

Probabil aceea ambulanţă, ajungea noaptea târziu sau a doua zi... Ambulanţa care putea veni în DOAR 10 MINUTE DE LA STAŢIA DE SALVARE DIN PLOIEŞTI!



Într-o ţară puternic dezvoltată (nu este cazul României) se mobilizează forţe impresionante de oameni şi utilaje pentru salvarea unui animal. Pentru un animal?!?

Nu! Pentru viaţă... Pentru acest miracol pe care ne este dat să-l cunoaştem, poate doar o dată!

În România anului 2015, la UPU Ploieşti, pacienţii stau la... URGENŢĂ TIMP DE 7 ORE...7 ORE ÎN CARE SE FAC CÂTEVA INVESTIGAŢII ŞI... ATÂT!

Da... Domnule Baloi ... asta se întâmplă în spitalul condus de dumneavoastră!

Da domnilor: Cosma, Ponta, Raed Arafat,... se stă cu orele la Spitalul Judeţean Ploieşti... asistente şi medici stressati, obosiţi şi plătiţi mizerabil... pacienţi umiliţi şi purtaţi de colo-colo...

Domnilor sunteţi PLĂTIŢI DIN BANI PUBLICI PENTRU A RESPECTA (ÎN PRIMUL RÂND PACIENŢII), APOI CADRELE MEDICALE.

Cadre medicale, care uneori muncesc din silă şi de nevoie, că au familii acasă, au copii, au rate la bănci... Muncesc pentru că nu unde să se angajeze şi de drag sau făcut asistente/infirmiere/medici.

Multe dintre aceste cadre medicale şi-au rupt coate pe băncile facultăţilor... pentru a NU FI UMILITE DE SISTEM... ŞI SUNT...!

Incredibil, inuman... În anul 2015, la Spitalul Judeţean Ploieşti, pacienţii sunt (încă) umiliţi, deşi presa locala si nationala  a semnalat “n” cazuri despre problemele administrative de la UPU Ploieşti.



7 ore în care... un pacient poate deceda şi aduce suferinţă şi disperare celor apropiaţi.

7 ore în care un plătitor de taxe şi servicii medicale este umilit în spital.

7 ore de stress, oboseală şi nervi...

7 ore de aşteptare, dintre care 4... în aşteptarea unei banale ambulanţe.



O amică mi-a spus că anul trecut a fost internată într-un spital din Anglia pentru o infecţie la ureche...

Într-adevăr şi acolo a aşteptat, dar din 10 în 10 minute o asistentă a trecut pe la ea.

După internare, a doua zi de dimineaţă o infirmieră a venit cu un meniu să-şi aleagă pacienta ce vrea să mănânce la micul dejun, apoi din două în două ore a fost întrebată dacă vrea un ceai sau o cafea...

În salon, au intrat maxim 4 pacienţi, aceştia având separeu... având la fiecare pat, o masă mobile cu telecomandă pentru reglarea patului...

Condiţii...

Într-un spital cu “pretenţii europene “, într-un municipiu reşedinţa de judeţ, cel mai mare spital din Prahova... se stă câte 7 ore... pentru investigaţii, despre condiţii nu mai are sens să vorbim, că se ştiu acestea...



Din fericire... totul s-a terminat cu bine şi nu am asistat la o tragedie. Dumnezeu pare să fie protectorul pacienţilor de la UPU.

Cei răspunzători de orele pierdute de pacienţi şi aparţinătorii acestora se codesc şi NU RĂSPUND PENTRU UMILINŢĂ LA CARE SUNT SUPUŞI ZILNIC CEI CARE AU GHINIONUL SĂ AJUNGĂ LA URGENŢE, LA JUDEŢEAN.

Dumnezeu cu mila... la “Spitalul Groazei “Ploieşti.



P.S.  Doar cine nu a fost şi nu a stat ...CU ORELE  LA U.P.U PLOIEŞTI ...poate nega tot ceea ce am scris mai sus !



P.P.S. Poveste reală...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *