3.25.2015

Florin Moraru ( CS Dinamo Victoria Ploiesti ) , un luptator adevarat.


 Florin Moraru (CS Dinamo Victoria Ploieşti), un luptător adevărat.

InfoPloiestiCity continuă să promoveze şi să susţină tinere talente din Prahova şi nu numai...
Azi vom cunoaşte un luptător (atât la propriu cât şi la figurat).
Florin Moraru,este legitimat la Dinamo Victoria Ploieşti, este sportiv de MMA (un sport de contact, nou la nivel local).
Moraru Florin, s-a născut la Târgovişte, apoi a absolvit liceul în Ploieşti.
În „urbea lui nenea Iancu „şi-a dezvoltat pasiunea pentru sporturile de contact, la vârsta de 14 ani a început să practice judo la clubul Voinţa Ploieşti antrenor fiindu-i sensei Telearca, apoi în paralel a început început să practice şi shotokan tradiţional cu Bucur Costin.
„Acesta din urmă m-a sfătuit să fac mai multe stiluri de luptă în paralel pentru a putea înţelege sportul de contact în cea mai pură formă a lui aşa că am continuat cu aikido la sala Leonard Doroftei cu antrenor Adrian Ionescu şi soţia acestuia.”
Până la vârsta de 18 ani avea la activ 3 stiluri de luptă în paralel şi după ce şi-a terminat studiile liceale Florin s-a mutat în Bucureşti, la facultate.
În capitală pe perioada facultăţii, a căutat o sală de antrenament (pentru kick-boxing) şi a ajuns în Complexul Sportiv „Lia Manoliu „la clubul C.S.Zanshin (antrenor Sorin Diaconeasa).
În ultimii 9 ani s-a antrenat cu aceeaşi antrenori şi a muncit din greu pentru performanţă.
În urmă cu 6 ani l-a cunoscut pe sensei Teodorescu Radu Adrian, Radu (a practicat lupte libere), acesta i-a sugerat tânărului Florin să încerce şi lupta la sol, Moraru începând să participe la concursurile de Unifight
Timp de 3 ani consecutiv, Florin a participat la Campionatele Europene şi Mondiale de Unifight în Rusia reuşind de fiecare dată să aduc cel puţin locul 3 pe podium.
Teodorescu Radu şi Moraru Florin au fost de 6 ori în Rusia, cei doi având rezultate excelente pentru acest gen de lupte.
La competiţiile organizate în România, a fost însoţit de Sorin Diaconeasa la campionate de Kick-boxing (unde era câştigător), iar în străinătate era însoţit de Radu-Adrian Teodorescu (având aceleaşi rezultate remarcabile).
Timp de 1 an şi 6 luni a continuat şi cu judo la CS „Aspol „Bucureşti, apoi a trecut la MMA.
Antrenamentele de kick le făcea tot la C.S.” Zanshin” iar cele pe parte de sol la Dinamo Victoria Ploieşti.
În 2014 a participat la campionatele naţionale de MMA - amatori organizate de clubul sportiv „Agon „şi s-a calificat pentru faza mondiala de la Las Vegas.
Din păcate, în SUA, Florin nu a reuşit să cucerească un loc pe podium, dar asta l-a ambiţionat şi mai tare.
 Anul acesta a intrat în circuitul profesionist de MMA unde speră să obţină cât mai multe victorii.
De curând (pe data de 20 martie) Florin Moraru l-a învins pe Julian Gheorghiu (Republica Moldova), la Gală de MMA „"Black Cage Tournament", de la Ploieşti.
Florin Moraru are un palmares bogat:
 3 locul III european unifight,
2 locul III mondial unifight,
locul II mondial unifight, 
4 titluri de campion naţional şi aproximativ 35 de medalii din care 30 pentru locul I (toate acestea la amatori).
„Îmi pare rău că am intrat destul de târziu în circuitul profesionist dar promit că îmi voi da silinţa să fac spectacol. „a declarat în exclusivitate pentru InfoPloiestiCity, tânărul Florin Moraru (sportiv la CS Dinamo Victoria Ploieşti).
Rămâi pe acest site, vom reveni cu un super interviu (on-line).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *