3.26.2015

ROMÂNIA – FEROE.Victoria ne va duce mai aproape de Euro 2016.

România – Feroe. Victoria este obligatorie.
Echipa naţională a României, va întâlni duminică, începând cu ora 19.00, la Ploieşti, reprezentativa similară a Insulelor Feroe.
La prima vedere, partida cu nordicii, de pe stadionul "Ilie Oana "pare un meci de 1 solist, dată fiind experienţa şi valoarea dintre cele două naţionale.
Privind în ansamblu, feroezii nu mai sunt gruparea care pierdea la scor de neprezentare fiecare meci, elevii lui Lars Olsen fiind surpriza frumoasă (de până acum) a Preliminarilor Euro 2016 după ce a învins în Grecia, cu scorul de 1-0 şi pierzând cu greu meciurile cu Finlanda, Irlanda de Nord şi Ungaria.
De partea cealaltă, "tricolorii "sunt liderii grupei F, cu 10 puncte după ce au învins Irlanda de Nord (acasă) şi Grecia respectiv Finlanda, remizând la egalitate pe "Arena Naţională "cu Ungaria.
O victorie a României ne asigură în mare măsură calificarea la Euro 2016.
În cazul unei victorii în partida de duminică, România ar mai avea nevoie de un punct pentru a-şi asigura un loc la turneul final al Euro 2016.
România - Insulelor Feroe, este al cincilea meci din grupa F (pentru amândouă grupări).
În posibilitatea unei victoria în faţa feroezilor, putem să sperăm la calificarea naţionalei la turneul final de anul viitor, din Franţa.
Cum ne calificăm:
1.
România învinge Insulele Feroe iar Irlanda de Nord pierde (acasă) cu Finlanda.
În acest sens România va avea 9 puncte în faţa Irlandei de Nord.
Un egal al României în partidă cu Finlanda (acasă), pe data de 8 octombrie, ar asigura naţionalei noastre biletele pentru Franţa 2016.
În cazul unei înfrângeri, România va disputa ultimul meci din grupa în Insulele, iar o victorie ne duce la baraj.
2:
Victorie România, egal între Finlanda şi Irlanda de Nord
În cazul unei remize între Finlanda şi Irlanda de Nord, meciul Romania-Finlanda, din 8 octombrie, nu are mare importanţă în clasamentul final.
În cazul în care "tricolorii" vor obţine 6 puncte în meciurile cu Insulelor Feroe, diferenţa faţă de Finlanda ar fi de 11 puncte, nordicii trebuind să le recupereze în ultimele 5 meciuri şi minim un punct împotriva României.
Pentru a scăpa de emoţii, "tricolorii "ar trebui să câştige 4 puncte în 4 meciuri, în acest (minim) caz ar putea pierde şi meciul cu Finlanda, la minim 2 goluri diferenţă.
Şi un egal cu Finlanda este suficient, dacă România mai acumulează 3 puncte în 3 meciuri.
Ambele cazuri sunt posibile, asta ar asigura cel puţin calificarea la baraj.
3:
România învinge Insulele Feroe şi Finlanda câştigă în Irlanda de Nord.
Diferenţa dintre România şi Finlanda va rămâne 9 puncte după etapa a 5 a.
Cu o victorie în deplasare cu Insulelor Feroe în ultima partidă şi cu 3 puncte obţinute acasă cu Finlanda pe 8 octombrie, naţionala noastră şi-ar păstra avansul de 9 puncte, finlandezii fiind obligaţi să bată tot în 4 meciuri, în cazul unei egalităţii de puncte în clasamentul final al grupei, între România şi Finlanda, se se iau în considerare meciurile directe.
Toate scenariile sunt posibile însă o victorie duminică şi minim un punct în ultimele 4 meciuri, va asigura calificarea României la Euro 2016, indiferent de celelalte rezultate.
Palmaresul dintre România şi Insulele Feroe este net superior "tricolorilor ", 4 victorii, 0 egaluri, 0 înfrângeri.
Partida România - Insulele Feroe, din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa la 29 martie, de la ora 19.00, pe Stadionul "Ilie Oana" din Ploieşti şi va fi transmisă în direct, de TVR.
Clasamentul grupei F înaintea etapei a 5 a
1 România 4 3 1 0 6-1 5 10
2 Irlanda de Nord 4 3 0 1 6-3 3 9
3 Ungaria 4 2 1 1 4-3 1 7
4 Finlanda 4 1 1 2 4-5 -1 4
5 Insulele Feroe 4 1 0 3 2-6 -4 3
6 Grecia 4 0 1 3 1-5 -4 1
Duminică se mai joacă meciurile: Irlanda de Nord – Finlanda şi Ungaria – Grecia.
foto: frf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *