3.06.2015

PETROLUL - FCSB 1-1.Calificarea se joaca ,la Bucuresti .


O remiză nedreaptă. PETROLUL – FCSB 1-1, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.
Joi seară, pe stadionul "Ilie Oana "Steaua sau FCSB a arătat ca o echipă de balerini , nou inscrisa in  liga 1.
O echipă cu pretenţii de campioană, care s-a chinuit să obţină un egal în prima manşă a semifinalele Cupei României.
În prima repriză „găzarii „ au dominat, având cele mai mari ocazii şi au condus , la pauza ,  pe tabela de marcaj .
Însă prima ocazie a partidei a aparţinut oaspeţilor, în minutul 3, Tucudean a şutat puternic, dar Pechana a fost la post.
Din minutul 10 până la pauză, „lupii „ au controlat constant jocul.
În minutul 22, noul venit în tabăra galben - albaştrilor, Tchite, a "declanşat " fiesta pe stadion, după ce a deschis scorul, marcând din  6 metri, de lângă „aerianul „ Râpă.
Apoi ploieştenii au avut "momente de magie ", Alcenat distrându-se cu Tănase şi Tucudean.
După 2 minute, " amfitrionii „ îşi puteau majora avantajul, dar şutul lui Astafei din unghi, a fost reţinut de Arlauskis.
Bucureştenii nu se regăsesc în joc, iar ploieştenii continuă avalanşa ofensivă.
În minutul 29, Vasilache a prins un trasor de la 22 de metri, dar Arlauskis a reţinut mingea.
(Fc) oaspeţii au avut a doua ocazie şi ultima a primei reprize, în minutul 31, "Dodel "Tănase a centrat în careu, Prepeliţă a reluat cu capul , dar Geraldo a respins în extremis, în corner.
Penalty pentru Petrolul.
În minutul 45, centralul meciului Adrian Comanescu a închis ochii, după ce Tchite a reluat spectaculos, mingea a fost deviată cu mâna de Toşca în corner. Penalty pentru „lupii galbeni „... un penalty văzut de toată lumea şi la reluările tv, dar nevăzut de central.
După pauză recitalul "lupilor "continuă...
La 4 minute de la reluare, Filipe Teixeira putea mări avantajul „amfitrionilor „ , dar şutul său din interiorul careului, a lovit bara din stânga lui Arlauskis.
În minutul 50, Comanescu şi-a luat iar rolul în "serios "şi l-a iertat de eliminare pe Papp după un fault dur asupra lui Satli, stelistul mai având un cartonaş galben.
Oaspeţii au cerut penalty, în minutul 62, Raul Rusescu s-a aruncat în careu, ca în bazinul de la Vega, însă centralul Comănescu nu l-a avertizat cu cartonaş galben, pe atacant , deşi regulamentar acest lucru se impunea.
In minutul 71 , Pecahna a demonstrat că este cel mai bun portar în liga 1, după ce a respins uluitor suturilor lui Chipciu şi Rusescu . 
În ultima fază a meciului, steliştii au egalat nesperat, după ce Comanescu a uitat să acorde aut şi un fault în atac în favoarea gazdelor...
În minutul 94, Chipciu a înscris din 6 metri, cu un şut sub transversală.
Scort final 1-1, după un meci în care "lupii " au predat fotbal unei echipe cu pretenţii de "mare campioana .
Comanescu... un arbitru "aerian "
În vârstă de 41 ani, Adrian Comanescu ar trebuie să aştepte pensia.
Comisia Centrală de Arbitrii a delegat în prima manşă a semifinalelor Cupei României, la meciul dintre primele două clasate în liga 1, un arbitru "miop ", care nu a văzut un fault dur al stelistului Papp , care trebuia eliminat, după ce mai primise un cartonaş galben.
Un arbitru "orb "care nu vede un henţ clar în careul steliştilor, în minutul 45, multe faulturi pentru echipa gazdă şi nu vede cum Rusescu a plonjat ca la ştrand în careul advers , aşteaptă ca oaspeţii să egaleze, apoi să fluiere finalul partidei.
Cum poate delega C.C.A., într-o semifinală de Cupă a României (Petrolul-Steaua) un arbitru care a fost retrogradat în ligile inferioare de mai multe ori?
Greu de explicat...
FCSB nu a fost susţinută pe „Ilie Oana „de niciun suporter.
„Lupii galbeni „, au fost susţinuţi din tribune, de jucătorii campioanei României la baschet, CSU Ploieşti.
Petrolul: Pechana- Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone - Satli, Marinescu-Teixeira (Mareş 90), Vasilache (A. Coman 69), Astafei - Tchite (Peteleu 68)
Steaua: Arlauskis - Râpă, Papp (Tamaş 58), Varela, Toşca - Bourceanu (Neagu 74), Prepeliţă - Popă, Chipciu, Tănase - Ţucudean (Rusescu 46)
Arbitri: Ad. Comănescu – O. Şovre, V. Marinescu. Arbitrii adiţionali: R. Petrescu şi M. Balaci. Arbitru de rezervă: I. Timar
Mircea Rednic e convins că ploieştenii mai au şanse de calificare în finala Cupei României.
"Pot remarca o creştere a echipei faţă de ultimul meci. Sunt un pic dezamăgit şi supărat că am primit gol în ultimul minut de prelungire, la o fază care se putea evita. Sunt obligat să fac modificări, nu multe, dar două, de la meci la meci şi se vede că echipa nu e omogenă. Nu are continuitate în joc.
A fost un meci bun al echipei noastre. S-a simţit lipsa aportului unui atacant adevărat. Am suferit la acest capitol. N-am mai reuşit să fim periculoşi. Steaua a avut parte de o dominare, dar fără să fie periculoasă în atac. Nu a avut ocazii să zic că trebuia să dea gol mai devreme. Noi am avut şi bară. Dacă era 2-0, cu un pic de şansă, la şutul lui Teixeira, era altfel meciul.
Până la retur avem destul timp. Sigur şi jucătorii care au venit mai târziu vor fi puşi la punct cu pregătirile. Toto Tamuz o să apară şi el şi altfel o să arate echipa noastră. Calificarea nu e încheiată, chiar dacă i-am văzut pe ei aşa de fericiţi. Era normal să fie fericiţi, când reuşeşti să marchezi în ultimul minut", a declarat antrenorul Petrolului, la conferinţa de presă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *