3.28.2015

Victorie lejera pentru locul 1 . CSU Ploiești – CS Univ. Cluj 82-56 (43-33)

Ploieștenii au încheiat sezonul regulat cu o victorie în fața codașei CS Universitatea Cluj și au acum două săptămâni la dispoziție pentru a pregăti debutul în play-off. Datorită clasării pe prima poziție, „alb-albaștrii” vor beneficia de avantajul terenului propriu în toate fazele din postsezon, în tentativa de a cuceri al 11-lea titlu din istoria clubului.
La ultimul meci din luna martie în „Olimpia”, campionii s-au încălzit mai greu și au pus primele puncte pe tabelă prin Burlacu, din spatele semicercului, în minutul 4. De aici, jocul ofensiv al gazdelor a prins culoare și, printr-o bună organizare și pe faza de apărare, CSU Ploiești s-a distanțat treptat pe tabelă: 14-7 (min 6), 29-13 (min 14) și 39-18 (min 17). Profitând de lipsa de pe parchet a lui Runkauskas și Flowers, odihniți de Ocokoljic de la jumătatea sfertului secund, clujenii au prins curaj, iar Mays și Burrell au tăiat diferența până la pauză, finalizând frumos câteva contraatacuri școală.
Ambiționați de „run”-ul de 15-4, din finalul primei părți, elevii lui Flavius Lăpuște au continuat să creadă în șansa lor. Bielorusul Krysevich le-a dat bătăi de cap lui Zigeranovic și Cooper, care au ratat incredibil de sub panou în câteva rânduri și oaspeții veneau la doar 3 posesii pe tabelă: scor 49-43 (min 32). Ocokoljic a făcut reglajele necesare și l-a retrimis pe Pot la desenarea atacurilor, oferindu-i, astfel, mai multă libertate, din spatele semicercului, lituanianului Runkauskas. „Shooter”-ul lui CSU a marcat două „triple” aproape identice, în mai puțin de 30 de secunde, și lucrurile reveneau la normal înaintea sfertului decisiv.
Dependența de Runkauskas, în momentele critice, a mai produs un coș de la distanță care avea să încheie socotelile, asta și pe fondul oboselii instalate în tabăra oaspeților. Flowers, Zigeranovic și Pelekanos au început să lovească tot mai apăsat, fiecare din poziția sa preferată, pentru 70-50 (min 35), și Flavius Lăpuște s-a văzut nevoit să arunce prosopul înainte de vreme. Chimia dintre Burlacu și Zigeranovic a distanțat tot mai mult campioana pe finalul partidei, victoria poposind clar și logic în tabăra ploieștenilor.
Primele două jocuri din cadrul sferturilor de finală ale play-off-ului se vor desfășura pe 10 și 11 aprilie, în Sala Sporturilor „Olimpia”, împotriva lui BC Timișoara.

CSU Ploiești: Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Zigeranovic
CS Univ. Cluj: Mays, Perkins, Burrell, Borșa, Krysevich

sursa:csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *