4.05.2015

Duminica Floriilor între sărbătoare, credinţă şi îmbrânceală.

Astăzi la Catedrala " Înălţarea Domnului " din partea de Vest a Ploiestiului s-a sărbătorit Duminica Floriilor.
Încă de dimineaţă atât curtea interioară cât şi biserică au fost pline de enoriaşi, care doreau să asiste la slujbă şi să ia acasă o ramură de sălcie, conform tradiţiei.
În jurul orei 11.30, enoriaşii aşteptau cuminţi pe două rânduri, terminarea slujbei şi împărţirea salciei, însă nimic nu anunţa "iureşul " care urma să înceapă.
Imediat după ce salcia a fost sfinţită (de preotul Bazavan), a pornind, scandalul.
Ploieştenii (care au uitat de credinţă) şi-au dat coate, s-au îmbrâncit , şi-au adus cuvinte nu tocmai ortodoxe şi doar intervenţia agenţilor de la BGS a aplanat situaţia care putea scăpa de sub control.

Ne întrebam dacă nu cumva cei care s-au înghesuit (şi) azi pentru o ramură de sălcie, nu fac parte din aceeaşi categorie de pensionari: "amărâţi", "bolnavi " şi " obosiţi ", care ne dau lecţii de bun simţ atunci când merg zilnic cu autobuzele TCE (RATP), paradoxal la biserică, în cea mai mare Sărbătoare înainte de Paşte, în " Duminica Floriilor, se transformă în "eroi ", lăsând la o parte " cei 7 ani de acasă" şi uită de cele sfinte?
Dintr-un set de poze reiese cum tinerii dau prioritate bătrânilor, demonstrând că au bune maniere, credinţă şi înţelegere.
Ca o bilă albă ", au fost în jur 300 de ploieşteni la Catedrala " Înălţarea Domnului ", semn că apropierea Sfântului Paşte, readuce credinţa şi bucurie în sufletele oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *