4.01.2015

FCSB - PETROLUL ,un singur pas pana la finala.

   foto:gsp.ro



Joi 2 aprilie 2015, FCSB şi Petrolul se vor duela pentru un loc în finala Cupei României (sezonul 2014-2015).
“Lupii galbeni “sunt conştienţi că acesta este cel mai important meci al primăverii, returul din semifinalele Cupei României cu FCSB.
Chiar dacă au şansa a doua după remiza din tur, de la Ploieşti (scor 1-1), “găzarii “speră într-o calificare istorică, spălând imaginea clubului, o imagine “pătată “de problem de la club şi de unele ziare central.
După victoria obţinută în campionat, în deplasarea de la CFR Cluj, elevii lui Mircea Rednic au luat o “gură de oxigen “, profitând de meciul naţionalei cu Insulele Feroe şi au pregătit returul din Cupa României cu FCSB.
Un meci care ar putea salva tot sezonul şi ar aduce o bucurie de nedescris iubitorilor de fotbal din Prahova şi nu numai...
Dar cel mai important lucru este acela că o parte din “piesele grele “revin pe teren.
 Astfel, potrivit surselor din interiorul clubului, atacantul israelian Toto Tamuz se pregăteşte normal şi este foarte probabil să-l vedem mâine pe teren.
Tehnicianul “lupilor “(n.a. Mircea Rednic) speră ca să rezolve problemele în atac, o ofensivă slabă în acest debut de retur.
Mai mult, se pare că şi belgianul Tchite  şi-a revenit după accidentarea din meciul cu CSMS Iaşi şi poate forma un duo ofensiv cu Tamuz.
La mijloc poate reveni, după o lungă absenţă şi spaniolul Pablo de Lucas.
Privind în ansamblu, Mircea Rednic are o echipă complete, care poate produce “şocul “semifinalelor şi care ar trimite Petrolul în ultima fază a competiţiei.
 Câteva semen de întrebare se ridică la “căpitanul “Petrolului Geraldo Alves, portughezul resimte accidentarea din ultimul meci de campionat, cel cu CFR Cluj.
Redniuc nu se poate baza pe extra comunitari.
Pentru meciul de mâine seară, “lupii “nu-l vor avea pe teren pe Gevaro Nepomuceno, mijlocaşul, este convocat la naţionala statului Curacao.
Naţională din Insulele Caraibe, se află în plină campanie pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018 (zona CONCACAF), având o dublă cu naţională statului Montserrat.
În primul meci Curacao a învins cu 2-1, Nepomuceno a fost integralist şi a primit un cartonaş galben.
 Returul s-a disputat azi noapte, asta însemnând că vă este aproape imposibil ca Nepomuceno să revină atât de repede în ţară pentru a evolua împotriva FCSB, neluând în discuţie oboseala şi diferenţa de fus orar.
În altă ordine de idei, Petrolul poate repeta succesul din anul 2000, atunci când a eliminat Steaua din sferturile Cupei, la Piteşti, cu scorul de 1-0.
Pe 29.11.2000, la Piteşti, Petrolul - Steaua a fost un meci dramatic, un gol al “lupilor “a fost anulat la intervenţia lui Mircea Mihail (un oficial FRF, trimis la meci).
Metodele comuniste, încă bântuiau “tabăra roş albaştrilor “.
Însă în minutul 119, “găzarii “au înscris golul calificării (atunci era valabilă regula “golului de aur “), prin Liviu Negoita.
Fundaşul stânga al ploieştenilor, a şutat puternic, de la distanţă, Martin Tudor, nu a putut respinge, iar mingea s-a oprit în vinclu porţii.
şi golul anulat pe nedrept a fost răzbunat.
La aproximativ 15 ani după aceea reuşit Liviu Negoita a declarant pentru site-ul www. sportnews.ro următoarele:
“Îmi aduc bine aminte faza. Am recuperat o minge, am pasat cu Alin Savu, acesta i-a dat-o lui Orlando, apoi a ajuns din nou la mine. Aveam culoar de şut şi am tras. A fost un şut de la vreo 30 de metri. Era minutul 119. Am trăit multe momente frumoase, iar acesta este unul dintre cele de care îmi amintesc cu plăcere”.
“A fost un gol frumos, dar n-a fost singurul marcat de mine în poarta Stelei. Le-am mai dat unul şi pe Ghencea, când am câştigat cu scorul de 4-1 (n.r. – În ediţia 1999-2000, când “găzarii” au reuşit formidabila dublă victorie cu 5-1 şi 4-1)”
“Au fost momente frumoase şi atunci, la stadion, iar mai apoi pe traseul înapoi spre Ploieşti, undeva după Găeşti (n.r. – La Dragodana), unde ne-am oprit să bem o bere şi ne-au prins fanii din urmă. Am celebrat şi acolo împreună”.
Petrolul a obţinut 3 victorii şi au o remiză în faţa FCSB (Steaua) în întâlnirile directe din Cupa României.
“Lupii “vor avea galerie numeroasă la meci.
Potrivit lui Octav Preda (liderul galeriei petroliste) aseară în jurul orelor 20.00 se vânduse peste 700 de bilete, la “Pub-ul lupilor “, doritorii având posibilitatea de a-şi achiziţiona bilet până azi, la ora 13.30 (termenul expirând la ora la care apare acest articol).
Reamintim că o parte a galeriei ploieştene va avea la dispoziţie 10 autocare, care vor pleca spre Capitală, joi, în jurul orelor 17.15 -17.30.
Ţinând cont că mulţi ploieşteni lucrează, au prieteni sau rude în Bucureşti, aceştia şi-au procurat bilete din Capitală, aşteptându-ne ca numărul suporterilor petrolişti să depăşească numărul de 3 000, acesta fiind total de bilete acordat de FCSB, prin protocol, galeriei Petrolului Ploieşti.
O parte a suporterilor vor face deplasarea cu trenul său cu maşini personale.
În cazul în care arbitrajul este unul  corect şi “lupii “vor juca cu ambiţie şi determinare, Petrolul va avea şanse mari să se întoarcă la Bucureşti pe data de 30 mai pentru a juca cu trofeul Cupei României pe masă.
Meciul dintre FCSB şi Petrolul se va juca ,joi 2 aprilie,începând cu ora 21.30 şi va fi transmis în direct de Pro Tv.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *