4.09.2015

"Lupii " au facut o aroganta in Joia Mare. FCSB -PETROLUL 0-1

Joi seară " găzarii " au învins Steaua (actualmente FCSB), după aproape 16 ani.
"Lupii Galbeni" s-au impus cu 1-0, în Joia Mare a Paştelui, prin golul marcat Nepomuceno, din minutul 90 după un contraatac " şcoală " al ploieştenilor.
Victoria " găzarilor " de pe Arena Naţională, a fost ca o revanşă după înfrângerea din urmă cu o săptămână, din semifinalele Cupei României şi o palmă "morală" aroganţilor FCSB-isti, care se credeau campioni înaintea meciului.
Deşi câştigarea campionatului a devenit o utopie, prahovenii au relansat lupta pentru titlu, aducându-i pe cei de la ASA Tg. Mureş la (doar) 4 puncte în urma liderului.
Victoria " găzarilor " a fost cadoul perfect pentru Mircea Rednic, ieri antrenorul prahovenilor împlinind vârsta de 53 de ani.
Satli a semnat prima ocazie a întâlnirii, în minutul 3 algerianul a şutat puternic de la 22 metri, însă Arlauskis a reţinut.
" Lupii " au o nouă ocazie de a deschide scorul, Alcenat l-a driblat lejer pe Tosca, însă şutul său deviat de Varela, a fost reţinut de portarul gazdelor (minutul 21).
Petrolul se pare că nu a simţit lipsa lui Teixeira sau Geraldo, "lupii " dând dovadă de maturitate şi ambiţie.
Amfitrionii au avut prima ocazie, abia în minutul 21, Tucudean a şutat pe lângă poartă, însă atacantul steliştilor era în ofsaid.
În minutul 28 Paul Papp a trimis cu capul peste poartă din câţiva metri, aceasta fiind şi ultima fază a primei reprize.
O primă repriză în care cele două echipe au jucat pragmatic, " lupii " arătând ca atunci când ai ambiţie poţi obţine un rezultat pozitiv împotriva unei echipe arogante.
La 8 minute după reluare, Tamuz putea să deschidă scorul însă Arlauskis respinge din faţa israelianului, după ce a ieşit din poartă. (minutul 53).
În minutul 58 Adi Popa a centrat periculos, în faţa porţii, dar mingea a fost respinsă de Pecanha apoi a ajuns la Iancu, dar preluarea acestuia este de divizia a 3 a.
FCSB a atacat în valuri după primele 60 minute, Stanciu a şutat din întoarcere, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Pecanha. (minutul 60).
O altă ocazie a FCSB-istilor, Tucudean a scăpat singur cu Pechana, însă portarul " găzarilor " a respins în corner (minutul 68).
Petrolul nu se mai regăsea în joc, gazdele având noi oportunităţi de a deschide scorul.
În minutul 71, Filip i-a păsat bine lui Stanciu, însă atacantul amfitrionilor a şutat pe lângă poartă.
În minutul 77, centralul Radu Petrescu, a anulat un gol valabil, după un duel corect pentru minge, Arlauskis a scăpat mingea din mână, după un duel corect cu Tchite, iar Peteleu a marcat!
Numai Petrescu a văzut fault în atac, deşi reluările tv au indicat că Arla a scăpat mingea din mână, nefiind atacat de Tchite.
În minutul 78, Adi Popa a centrat de pe dreapta, la marginea careului de 16 metri, iar Stanciu a reluat din prima puţin pe lângă poartă.
"Lupii " puteau deschide scorul în minutul 82, Tchite a reluat din voleu, însă şutul său a trecut pe lângă poartă.
Ultima ocazie a FCSB-ului i-a aparţinut, tot lui Stanciu, Guilherme i-a păsat perfect în centrul careului de 16 metri lui Stanciu, însă atacantul a şutat pe lângă poartă din poziţie ideală.
Atunci când toată lumea se aştepta că meciul să se termine egal, " lupii " au plecat în "haită " pe contraatac, iar Nepomuceno a şutat în poartă la firul ierbii.
1-0 pentru Petrolul şi FCSB-istii nu au mai avut puterea să egaleze.
După meci " lupii " au declanşat fiesta şi au creat un meleu al bucuriei.
O victorie dulce şi parcă Dumnezeu i-a dat o palmă, arogantului Gigi Becali, care iar a minţit presa că nu mai are treabă cu fotbalul, " latinfundarul din Pipera " fiind prezent aseară pe " Arena Naţională ".
"De obicei o cam fur de ziua mea! Sunt foarte bucuros pentru victoria de azi. Băieţii mei au stat foarte bine în teren. O victorie pe terenul Stelei care vine după 15 ani. Prefer să fiu taxat prin lipsa suporterilor decât să se întâmple alte incidente. Se joacă titlul acum. E bine că şi noi am revenit pe locul 3!" a declarat imediat după meci, tehnicianul "lupilor ", Mircea Rednic.
Record negativ de asistenţă pe "Arena Naţională ".
Dacă săptămâna trecută, la returul semifinalei din Cupa României, au fost 14 000 de spectatori, aseară au asistat la meci, doar 5000 spectatori, dintre care 50 au fost suporteri ai "lupilor galbeni ".

FCSB – Petrolul 0-1 (0-0)
FCSB: Arlauskis – Papp, Tamaş, Varela, Toşca – Bourceanu (64 I. Neagu), Ad. Filip – Ad. Popă, Iancu (86 Guilherme), Stanciu – Ţucudean. Antrenor: Constantin Gâlcă
Petrolul: Pecanha – Alcenat, I. Filip, Ipsa, Peteleu – Vasilache (61 Nepomuceno), Satli, Marinescu (82 Kronaveter), De Lucas, Pastorini – Toto Tamuz (73 Tchite). Antrenor: Mircea Rednic
foto: Vlad Chirea (libertatea.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *