4.08.2015

Persoanele cu dizabilităţi din Ploieşti aşteaptă indemnizaţiile de luni. Guvernul Ponta 4... doarme.

foto:www.b365.ro

Stimate Miorel Monta, Fă Prim Ministru...
Ploieşti, 08 aprilie 2015, ora 17.00 un cititor fidel, cu dizabilităţi, (care vrea să-şi păstreze anonimatul)  ne-a trimis un e-mail prin din care reiese că este foarte revoltat pe Guvernul Ponta 4, datorită faptului că de luni aşteaptă indemnizaţia de handicap (gradul 2) şi aceasta nu a venit nici până azi.
Ploieşteanul s-a săturat să tot facă alee între bancomatele CEC şi casă, pentru suma "enormă " de 270 lei.
Aceşti bani (foarte puţini la nivel european) îi trebuiesc pentru a-şi face cumpărăturile de Paşte şi se întreabă retoric " Ponta poate petrece Paştele cu banii ăştia? Ponta tot aşa aleargă după bani, înainte de Sărbători?"
Da, domnule Ponta efectiv şi indirect, vă bateţi joc de persoanele cu dizabilităţi, lăsându-i să aştepte indemnizaţiile în ultima zi de plată.
După ce că aceste persoane stau la "mila " Guvernului mai sunt şi " ignorate " de către un Guvern care îşi apără penalii.
Nu-s bani sau nu pot fi viraţi atât de repede... pare a fi scuza Guvernului, prin Ministerul Muncii şi a Protecţiei Sociale.
Băi, dar unde-s banii? De ce nu-s bani? Ce aţi făcut cu ei?
" Toate pensiile se vor da până la Paşte ", ţipa Viorel Ponta la toate televiziunile.
Da... dar era ceva firesc, etic şi democratic acest lucru , într-o ţară membră NATO şi U.E.
Staţi liniştit, că acest fapt nu o să vă mai aducă voturi, la alegerile locale de anul viitor oricât aţi fi de drăguţ   cu pensionarii înainte de Paşte.
Într-o ţară civilizată (nu este cazul României) prima clasă socială protejată de către stat, sunt persoanele cu dizabilităţi, îmi cer scuze, " handicapaţii ".
Însă în România aceste persoane stau la "mâna " Guvernului şi aşteaptă o indemnizaţie lunară în cuantum de
272 lei, mai mult... cei 272 lei vin când se " îngraşă porcul în Ajun " şi pentru că unii "şmecheri " (probabil )  lasă pensia asta bacşiş la un restaurant de lux .
Din moment ce (toate) partidele politice fac concurenţă în campania electorală, cu pomeni şi turism electoral, persoanele cu dizabilităţi sunt uitate şi "unii " le consideră "scursuri ale societăţii".
Bine-nţeles Guvernul Ponta 4 (când vă daţi demisia Domnule Prim Ministru?!?), cel mai penal Guvern al României din ultimii 25 de ani, îşi aduce aminte de persoanele cu dizabilităţi doar prin ajutoarele UE şi de Sărbători.
Mulţi cârcotaşi vor spune " Ponta a mărit indemnizaţia de la 234 lei la 272 lei ".Pe bune?!?
Indemnizaţia pentru persoanele cu handicap ar putea fi majorată cu 30%, dar urmează să se stabilească cu Ministerul Finanţelor Publice de când va putea fi făcută această majorare, a declarat pe data de 2 iulie 2014, la un post tv de ştiri,  Ministrul Muncii, Rovana Plumb.
"Am pregătit, am făcut calculul, astfel încât să majorăm indemnizaţia pentru persoanele cu handicap cu 30%. "
La un calcul sumar, indemnizaţia a fost mărită cu 38 lei, adică aproximativ 16 % dintr-un total de 30 %.
Premierul Victor Ponta a anunţat, tot în luna iulie a anului trecut, că Guvernul are resursele financiare necesare pentru majorarea pensiei minime la 400 de lei începând de anul viitor.
Întrebat dacă există posibilitatea creşterii de la 350 de lei la 400 de lei a pensiei minime începând din 2015, premierul a răspuns: "Părerea mea este că avem resursele financiare. Da".
Aşa Domnule Ponta, minte-ne frumos şi în faţă...
În încheiere, avem şi noi două întrebări pentru "pseudo-jurnalistii " de la Antena 3.
1. Băi anteniştilor, de ce (Doamne Iartă-mă) nu-l trageţi de mânecă pe Ponta şi îl întrebaţi. " Bă ce... faci cu persoanele care au dizabilităţi? De ce îi laşi să aştepte "mila " Guvernului în ultimele 2 zile din Săptămâna Mare ?
2. Băi "şmecherilor " puteţi trăi voi cu 272 lei/lună?!?
P.S.Domnule Ponta v-aţi scos şi anul ăsta cu carnea de Paşte. Persoanele astea cu dizabilităţi ( sau cu handicap ) v-au umplut frigiderul , de luni până azi şi să vă duceţi voastră la cumpărăturile de Paşte joi seară sau vineri.
Potrivit tradiţiei ouăle se înroşesc în Joia Mare, persoanele cu dizabilităţi când mai au timp să le înroşească?!?
" Bine " că aţi dat pensiile dinainte "pontacilor " dumneavoastră domnule Ponta şi aţi lăsat la urmă "handicapaţii", pentru că ăştia nu vă aduc voturi şi  nu contează în campania electorală.
P.P.S.1.
TEXT PAMFLET.TREBUIE TRATAT CA ATARE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *