4.01.2015

Scoala altfel la Rezervatia arheologica Targsorul Vechi .





            În săptămâna 6-10 aprilie 2015, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Biroul Arheologie, derulează la baza Rezervaţiei Arheologice Târgşoru Vechi proiectul educativ ”Arheologia pentru copii” la care pot participa elevi din ciclul gimnazial. Activitatea se va desfășura în săptămâna dedicata activităților extracuriculare și extrașcolare, în cadrul programului "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!".

            Scopul acestor activităţi este acela de a facilita înţelegerea trecutului, de a apropia tânăra generaţie faţă de monumentele istorice şi arheologice şi de a demonstra că oamenii, indiferent de mijloacele şi condiţiile de trai, evoluează învăţând din trecut şi transmit mai departe cunoştiinţele acumulate.

            Proiectul își propune utilizarea arheologiei ca formă de educare practică extrașcolară și extracuriculară, în vederea atragerii unui număr cât mai mare de elevi și studenți alături de muzeu și de șantierele arheologice. Arheologia are avantajul cercetării urmelor materiale lăsate de comunitățile umane, acest lucru venind în completarea surselor documentare. Folosind arheologia ca formă de educare nu numai că trezim interesul elevilor pentru trecut; dar și asupra tehnicilor și metodelor de realizare a diferitelor obiecte care de cele mai multe ori sunt simple exponate într-un muzeu. Partea practică a proiectului va contribui la înțelegerea diferitelor aspecte ale vieții comunităților umane: cum trăiau, cum își produceau cele necesare traiului zilnic, cum își amenajau gospodăriile, ce rol avea componenta spirituală în viața lor, etc..

Până în prezent s-au înscris elevi de la de la școlile generale din Ariceștii Rahtivani, Stoienești și Târgșoru Vechi.

Persoană de contact: arheolog Bogdan Ciupercă, telefon 0727373369


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *