5.07.2015

Ce calificare dramatica , in finala Ligii Nationale . Energia Tg.Jiu - CSU Ploiesti 86-88 ( scor 1-3,la general )


Miercuri şi joi, la Tg. Jiu s-au disputat ultimele două partide dintre Energia Tg. Jiu şi CSU Ploieşti, partidele contând pentru semifinalele play-offului Ligii Naţionale la baschet.
În partida de miercuri, gazdele s-au impus cu scorul de 80-78, iar joi ploieştenii au reuşit să câştige (în ultima secundă) cu scorul de 88-86, victorie care le-a asigurat campionilor a 12 a prezenţă în finală.

Meciul 3
Energia Tg. Jiu – CSU Ploiești 80-78 (44-37)
Miercuri seară CSU Ploieşti a fost învinsă pentru prima oară în semifinale, de Energia Tg. Jiu.
Amfitrionii au început în forţă meciul, apărarea prahovenilor neexistând în multe momente ale primului sfert.
Campionii s-au trezit la jumătatea sfertului 2, reuşind să domine 3 minute, reuşind să recupereze un "handicap " de 8 puncte.
Zigeranovic, Burlacu, Runkauskas şi Flowers, au încercat să echilibreze disputa până la pauză, însă gorjenii au avut un procentaj de peste 50 % la aruncările din acțiune.

Runkauskas și Flowers au revitalizat jocul "alb - albaştrilor " prin două reușite de la distanță, reuşind să aducă o posesie în dreptul prahovenilor (scor 48-46).
După pauză, gorjenii s-au trezit, Troupe a reuşit o „triplă", iar Milosevic a marcat pentru o diferenţă de 9 puncte, (scor 57-48, în minutul 26). În ultimul minutul al sfertului 3, Ştefan Pot, a marcat 5 puncte şi a redus diferenţa la 7 puncte (scor 64-57) pentru Energia.

În primele 4 minute ale sfertului decisiv, prahovenii au avut doar două reuşite din acţiune, Sasa Ocokoljic l-a trimis în teren pe Marius Runkauskas, lituanianul reuşind să aducă multe emoţii gazdelor, apoi Zigeranovic a marcat de la linia de fault, iar Pot a înscris pentru 78-77, dar în ultimele secvenţe Energia a reuşind să răstoarne balanţă, câştigând la limită, cu scorul de 80-78.
Incidente după meci .
Deşi au câştigat, gorjenii au sărit la bătaie, imediat după meci.
După ce au primit felicitări din partea ploieştenilor pentru victorie, campionii au salutat publicul, moment în care gorjenii l-au împins pe Burlacu, iar Andreas Glyniadakis i-a dat o palmă lui Zigeranovic, apoi, Negoiţescu a sărit în apărarea colegului său, însă Preşedintele clubului ploieştean, Ionuţ Georgescu l-a tras pe Negoitescu din meleul format şi doar intervenţia stewarzilor a oprit o bătaie generală.
Scorul pe sferturi: 20-15, 24-22, 20-20, 16-21
Energia: Watson, Troupe, Darby, Mack, Glyniadakis
CSU Ploiești: Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Cooper
Meciul 4
Energia Tg. Jiu – CSU Ploiești 86-88 (44-49)
Joi seară, CSU Ploiești s-a calificat pentru al 12-lea an consecutiv în finala play-off-ului, după ce eliminat pe Energia Tg. Jiu. Campionii vor juca cu trofeul pe masă cu BC Mureș.
Burlacu, Szijarto şi Zigeranovic, au reuşit un prim sfert fantastic.
În minutul 15, ploieştenii aveau un avantaj considerabil pe tabelă (scor 40-25), însă " alb-albastrii " s-au relaxat dând ocazia "amfitrionilor " să reintre în meci. Watson și Troupe, au marcat de la 2 puncte, iar Darby, de la distanţă.
În primele 8 minute ale sfertului 3, campionii nu au reuşit să înscrie din acţiune, însă au reuşit 7 libere din 7, apoi gorjenii au preluat conducerea pe tabelă, (scor 60-56) Ocokoljic a cerut time-out, după aceea Cooper a marcat din interior, iar Flowers a înscris din orice poziţie.
Într-un final "nebun " Glyniadakis a fost eliminat, iar cele două echipe au trecut rând pe rând, la conducerea pe tabelă.
În ultima secundă Zigeranovic a înscris un coş de 2 puncte şi a făcut linişte, într-o sală ostilă.
Scor final 86-88, iar CSU Ploieşti se pregăteşte pentru al-11-lea titlu de campioană, din 12 finale jucate.
Energia: Watson, Troupe, Darby, Mack, Glyniadakis
CSU Ploiești: Pot, Szijarto, Flowers, Burlacu, Zigeranovic
Scorul pe sferturi: 25-31, 19-18, 16-10, 26-29
BC Mureș, este la a doua finală din ultimele 3 ediţii ale Ligii Naţionale.
BC Mureş a câştigat lejer semifinalele play-offului, în dauna echipei Steaua Bucureşti , cu scorul de 3-0, la general. După victoria din primele două jocuri, disputate la Bucureşti, mureşenii au câştigat şi "acasă " cu scorul de 88-70, după un meci dominat clar din primul până în ultimul minut.
Fostul jucător al echipei CSU Ploieşti, Filip Adamovic a marcat 19 puncte, iar Dykes, a înscris 10 puncte.
Primul meci al finalei, se va disputa, sâmbătă 16 mai, de la ora 19.00, la Ploieşti.


foto:csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *