5.06.2015

Ofițerul în rezervă al SRI, Adrian Radu in " razboi total " cu generalul Florian Coldea . " Domnul Coldea este fost ofițer de securitate înainte de 1989."

A intrat în atenția publică după ce s-a întâlnit, în parcul Herăstrău, cu fostul președinte Traian Băsescu. Ofițerul în rezervă al SRI, Adrian Radu, a dezvăluit, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, o informație care poate zgudui din temelii justiția și scena politică: toti politicienii corupți pot scăpa din închisoare, din cauza unei greșeli a SRI. Adrian Radu face dezvăluiri despre generalul Florian Coldea și susține că acesta nu este străin de ”gafa” pe care SRI o comite în aceste momente.

R. Ați intrat în atenția publică recent, după apariția acelor fotografii în care ați fost surprins împreună cu fostul președinte Traian Băsescu. În ce context au fost făcute fotografiile?
A.R. Am avut o declarație de presă. În mod întâmplător m-am întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu, chiar a fost întâmplătoare respectiva întâlnire. Eu nu sunt fost ofițer SRI, sunt ofițer SRI în rezervă, pentru că calitatea de ofițer SRI nu poate să ți-o ia nimeni. Ca ofițer SRI nu puteam să am o întâlnire cu fostul președinte într-un loc public. Cei care au publicat aceste fotografii, cu această interpretare, s-au făcut de râs, din punctul meu de vedere. O întâlnire secretă nu poate avea loc într-un loc public. Pot să afirm cu tărie că nu a fost nici CanCan-ul, nici paparazzi și nici altcineva. Să nu uităm că ziarul CanCan aparține lui Sebastian Ghiță, iar Sebastian Ghiță este membru în Comisia de control SRI și ofițer acoperit al SRI, conform documentelor prezentate deja public. Deci, cine spune că au fost doar simpli paparazzi se înșeală.
R. Ați ridicat o problemă prea puțin discutată, respectiv faptul că SRI are obligația legală de a colabora cu DIICOT, nu cu DNA.
A.R. SRI poate să lucreze și cu DNA, poate să dea informații, pentru că orice serviciu din lume poate furniza informații instituțiilor abilitate. Ceea ce nu poate să facă SRI este să nu facă dosare de la A la Z, cu tehnică cu tot. Vă dau un exemplu, iar asta este foarte, foarte grav. S-ar putea să asistăm la situația în care foarte mulți corupți din România, condamnați definitiv, să scape datorită unor vicii de procedură și mă explic. SRI a făcut dosare cu DNA-ul pentru dosare de corupție și au prezentat judecătorilor mandate, însă, cum corupția nu există în temeiul legal, în legea siguranței naționale, atenție, am vorbit cu judecători de la ÎCCJ, de la CCR, și ceea ce mi-au confirmat este foarte, foarte grav: acele mandate sunt ilegale. Practic, orice avocat deștept din România se poate duce frumușel să facă un recurs în casație pe motiv de procedură incompletă, să atace mandatul, iar marii corupți din România pot scăpa. Totul se datorează SRI, pentru că, sub aparența lucrurilor bine făcute și a interesului național, ei au depășit cadrul legal.
Printr-o hotărâre CSAT s-a spus că și corupția este vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, dar o hotărâre CSAT nu ține loc de lege. SRI trebuia neapărat să meargă în Parlament și să-și completeze legea de funcționare. Nu a făcut-o și de aceea este acum această bătălie, și după declarațiile mele recente, băieții s-au grăbit. L-au pus pe domnul Klaus Iohannis să trimită exact aceste legi Big Brother, pentru a avea temei legal. Mandatele date pentru corupție au fost obținute ilegal! Suntem mai rău ca pe vremea comuniștilor! SRI calcă în picioare legea din România.
R. Păi și domnul Coldea nu știa lucrurile astea?
A.R. Acum ceva timp a fost scandal foarte mare pe aceste legi Big Brother. Judecătorii CCR, nu o spun eu, ci declarațiile lor, au acuzat presiuni foarte mari asupra lor de către SRI pentru ca această lege să treacă. În mod ciudat, după ce judecătorii CCR au respins aceste legi, un membru marcant al Curții Constituționale, vorbim de Toni Greblă, cel mai vehement judecător împotriva legilor Big Brother, a fost scos din joc. Nu este întâmplător, cum nu este întâmplător nici interviul acordat de șeful serviciului juridic al SRI, domnul Dumbravă, care nu știe să numere nici articolele din Codul Penal, dar mă rog, dacă așa specialiști are SRI, nu comentez. Acel interviu a fost un mesaj, un mesaj mafiot, de amenințare pentru judecătorii de la CCR. A spus, domnul Dumbravă, că SRI nu se mulțumește doar cu a monitoriza parchetele, ci duce lupta până la capăt. În orice dosar, există avocați care ridică probleme de neconstituționalitate, deci SRI aste le-a spus: atenție, tâmpiților, vă monitorizăm și pe voi și dacă mai respingeți o dată legile Big Brother, va mai exista un caz Toni Greblă. Vă spun, legea din România este călcată în picioare de Serviciul Român de Informații.
R. Păi la SRI e sat fără câini? Ce face conducerea executivă a serviciului?


Interviul integral il puteti citi aici :  www.stiripesurse.ro/interviu-ofi-er-sri-in-rezerva-dezvaluiri-incendiare-marele-joc-din-sistem_954961.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *