8.31.2015

Ocazii multe,2 penalty-uri ratate si infrangere. Petrolul Ploiesti - Astra Giurgiu 0 -1 ( galerie foto )


Duminică seară, lupii galbeni au pierdut pe teren propriu în faţa echipei Astra Giurgiu, cu scorul de 1 -0, prin golul marcat de Dandea în minutul 35, după un meci în care "găzarii" au ratat 2 lovituri de la 11 metri, au avut ocazii, dar au avut şi noroc.
Amfitrionii au început meciul în ofensivă, în minutul 10 "căpitanul " Marinescu şutat puternic de la 18 metri însă Ling Jr. a a respins în corner, la aceeaşi fază portarul oaspeţilor a respins incredibil de sub transversală la lovitura de cap a lui Farina, din 8 metri.
Apoi, jocul s-a liniştit pentru o perioadă de timp, în minutul 31, Zoubir l-a driblat pe Găman la marginea careului, apoi a şutat la colţul scurt, însă Lung Jr. a reţinut mingea fără probleme.
În ultimele 13 minute ale primei reprize, Astra parcă s-a trezit din amorţeală şi a avut prima ocazie a meciului în minutul 33, Boldrin a centrat perfect, pe colţul lung, Geraldo Alves a trimis pe poartă cu capul din 2 metri, dar Pecanha a reţinut mingea cu probleme.
După un minut (minutul 34) Budescu a şutat fără preluare, de la 19 metri, mingea a sărit din gazon în faţa lui Pecanha, portarul ploieştenilor a respins cu dificultate mingea, în bară transversală.
În minutul 35, după două semnale de alarmă, giurgiuvenii au deschis scorul prin Dandea, care a deviat mingea în poartă, din 3 metri, după un corner executat de Budescu.
Lupii puteau restabili egalitatea, în minutul 37, atunci când Balaj a dictat penalty pentru Petrolul, în urma unui fault a lui Dandea asupra lui Peteleu.
Din nefericire, Dacian Varga a executat slab lovitura de la 11 metri, pe colţul din dreapta, Silviu Lung Jr. a reuşit să respingă în corner.
Acelaşi Lung Jr. a mai avut 2 intervenţii spectaculoase la şuturile lui Zoubir (minutele 44 şi 45+3).
Astra putea să-şi mărească avantajul în minutul 45 + 2, Alibec a şutat din cădere, de la 6 metri, mingea a trecut milimetric pe lângă poartă.
După pauză, s-a jucat la fel de spectaculos, ca în ultimele 15 minute minute ale primei reprize, giurgiuvenii semnând prima ocazie a mitanului secund, prin Budescu (minutul 56), şutul său din lovitură liberă de la 25 metri, a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Pecanha.
Petrolul a avut prima ocazie de a egala, în repriza secundă, prin Farina (minutul 63) francezul, a trimis cu capul, peste bară transversală, din (doar) 3 metri.
Giurgiuvenii au mai înscris o dată în minutul 65, dar golul a fost anulat, Alibec fiind în ofsaid, în momentul în care a primit o pasă de la De Amorim.
Nici de data aceasta ...
În minutul 68, Farina a fost faultat de la spate de Pedro Miguel, în suprafaţa de pedeapsă, Marinescu a executat penalty-ul, dar şutul " căpitanului " a trecut pe lângă poartă, astfel Petrolul a ratat al 2 lea penalty.
După lovitura de la 11 metri, ratată de Marinescu, oaspeţii au preluat iniţiativa în ultimele 20 minute şi au avut ocazia să încheie socotelile în minutul 72 Enache a fost blocat în 6 metri de Pecanha (72) respectiv în minutul 76, atunci când Junior Morais a şutat mai întâi în Pecanha, apoi pe lângă poartă.
Ploieştenii au avut ocazia de a aduce egalitate pe tabelă, în minutul 82, atunci când ghinionistul serii, Farina a trimis cu capul peste poartă din 5 metri, după o centrare perfectă a lui Nepomuceno.
Scor final 1-0 pentru Astra Giurgiu, un rezultat prin care Petrolul, a rămas pe ultimul loc în clasament, cu 1 punct.
Următorul meci al Petrolului, va fi pe data de 12 septembrie, în deplasare cu Aşa Tg. Mureş, campionatul fiind întrerupt 2 săptămâni, datorită jocurilor echipei naţionale a României cu Ungaria şi Grecia, din Preliminariile Campionatului European 2016.
Atât după ratarea loviturii de la 11metri, cât şi în momentul schimbării căpitanul lupilor, Lucian Marinescu, a fost fluierat de aproape tot stadionul.
După meci, Lucian Marinescu a declarat pentru Digi Sport:
"Sunt foarte supărat, am ratat două penalty-uri, multe alte ocazii din care puteam să marcăm. Nu tiu ce am fi putut face mai mult. N-am văzut demult atât ghinion.
Orice am fi făcut nu intra mingea în poartă. E doar greşeala noastră, merităm să fim fluieraţi. Am dominat Astra, atâtea ratări n-am văzut demult. Sunt foarte supărat."
Sumudica şi-a felicitat echipa dar şi pe "găzari ".
" Am făcut cinste fotbalului şi noi , şi ei. Petrolul a avut două penalty-uri ratate, dar şi noi am avut foarte multe ocazii de a marca. Pecanha a fost în formă foarte-foarte bună. şi oboseala şi-a spus cuvântul, am jucat multe meciuri din trei în trei zile şi de aceea victoria este importantă", a spus tehnicianul Astrei Marius Sumudica, la Digi Sport, imediat după meci.
Legat de înfrângerea lupilor în meciul cu Astra, noul antrenor al Petrolului Ploieşti, Sebi Tudor a declarat la Dolce Sport:
"A fost un meci plăcut pentru spectatori, dar pentru noi nu a fost aşa... Nu am reuşit să luăm puncte, nu am avut nici şansă. Din păcate am ratat prea mult, două penalty-uri... E greu să câştigi aşa cu Astra.
Sperăm ca în perioada următoare vom rezolva din problemele pe care le avem, suntem pe ultimul loc".
FC Petrolul: Pecanha – Peteleu (59 Chiriţă), Benga, Tudose, Faug-Porret – Marinescu (cpt) (82 Rusu), Bucşa – Farina, Zoubir, Varga (79 Nepomuceno) – Lemnaru. Antrenor: Eusebiu Tudor.
Astra: Lung Jr. – Pedro Miguel, Găman, Geraldo, Morais – Dandea, Boldrin – Enache (77 Ioniţă), Budescu (cpt), de Amorim (85 Roşu) – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică. 






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *