9.28.2015

International Day Of Peace, sărbătorită la Școala Gimnazială ,,Gh. Popescu” Scornicești, Olt


Ziua Internatională pentru Pace - sărbatorită în fiecare an pe 21 Septembrie  - a fost marcată la Școala Gimnazială „Gh. Popescu”  într-un mod inedit.
      Ziua  Păcii a fost sărbătorită, pe plan mondial, pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice, militare și oameni.
       Pentru a inaugura ziua, clopoțelul păcii sună la sediul ONU, în New York. Clopoțelul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”.
       Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”  (sursa note – Wikipedia).
       Aceasta zi coincide cu Campania ,,Eno Tree Planting Day”sau ,,Plant a Tree for Peace
 2015”.
       Este o campanie organizată de Learning about Forests - LEAF si ENO - Environment Online, o scoală globală virtuală preocupată de creșterea responsabilității față de mediu și dezvoltarea sustenabilă,
       Pentru toți oamenii, dar mai ales pentru tânăra generatie, plantarea de copaci conduce la conștientizarea importanței protejării naturii.
       Elevii și cadrele didactice din scoală au sărbatorit aceasta zi desfăsurând mai multe activități:
-         plantare de copaci în curtea școlii;
-    creații plastice;
-         confecționarea ecusoanelor pentru elevi;
-         referate și prezentări,

      În acest context, fiecare dintre noi ar trebui să se gândească, fie și pentru câteva clipe, la ce înseamnă cu adevărat „pace”, la cum am putea îmbunătăți situația pe plan mondial prin contribuția personală.

    Ȋmpreunǎ putem pune o cărămidă la construirea unei lumi mai bune în care să domnească o pace eternă, ne-a declarat prof. Iuliana Trașcă, organizatorul principal al acestei acțiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *