9.23.2015

Mărturisire și memorie în penitenciarele românești


 La data de 22.09.2015, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, a avut loc acțiunea „Mărturisire și memorie în penitenciarele românești”  la care a participat un grup format din 25 persoane private de libertate clasificate în regim semideschis. La acțiune  au fost invitați: președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici – filiala Prahova, domnul Mancaș Paul,reprezentantul Asociației Naționale “Cultul Eroilor „Prahova, domnul col. (r) Chiper.
            Activitatea a  cuprins informarea deținuților privind semnificația și importanța adevărului istoric cu privire la traumele îndurate de oamenii care se opuneau doctrinei totalitare,  discuții tematice cu invitații, precum și  vizionarea filmului documentar “Poarta Albă” în memoria martirilor, victime ale opresiuni regimului comunist.
            Scopul acțiunii l-a reprezentat asimilarea de către persoanele private de libertate a noțiunilor generale  cu privire la evenimentele și locurile din istoria noastră, prin cunoașterea trecutului care poate ajuta generațiile noi în alegerile civice ale prezentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *