10.28.2015

Cosmarul Timisoara continua...Petrolul Ploiesti a fost eliminata din Cupa Romaniei de ACS Poli . ACS Poli Timisoara - Petrolul 2 -1

Aflați pe ultimul loc în Liga 1,eliminați din Cupa Ligii, petroliștii au încheiat aventura și în Cupa României,învingătoare,tot formația pregătită de Florin Marin,ACS Poli Timişoara. 

Chiar dacă atmosfera a adus mai degrabă cu cea a unui „amical”, foarte puţini spectatori încumetându-se să vină în tribunele arenei „Dan Păltinişanu”, meciul dintre ACS Poli şi FC Petrolul a avut parte de un început destul de alert. Ambele echipei au căutat să rupă, cât mai repede, echilibrul, gazdele ratând prin Cânu (5 – reluare, din marginea careului mic, peste transversală) şi Curtean (9 – şut din colţul din stânga al careului mic, în plasa laterală), pentru ca Petrolul să replice prin Moussa (10 – „cap” de la 8 metri, după centrarea de pe stânga a lui Nepomuceno, alături de buturi) şi, mai ales, Nepomuceno (21), cel care a executat bine o lovitură liberă de la circa 25 de metri, lateral dreapta, obligându-l pe Smaranda să respingă în bară.

Până la urmă, primii care au mutat pe tabela de marcaj au fost bănăţenii, cu cinci minute înainte de pauză, atunci când centralul Marius Avram a dictat cu mare uşurinţă penalti la un duel, în marginea careului mare, între Ropotan şi Curtean, iar Hernandez nu i-a lăsat nicio speranţă lui Cobrea, trimiţând mingea, de la punctul cu var, în colţul din stânga portarului petrolist. Iar ca lucrurile să se înrăutăţească şi mai rău pentru ploieşteni, Ropotan a văzut două cartonaşe galbene în decurs de doar câteva zeci de secunde, cel de-al doilea în urma unei noi decizii exagerate a lui Avram, „lupii” rămânând, astfel, cu un om mai puţin pe teren chiar înainte de intrarea la cabine.

Partea a doua a debutat cu o paradă bună a lui Cobrea, la şutul lui Curtean (47), după care „lupii” au avut o şansă imensă să restabilească egalitatea, atunci când Nepomuceno (49) a scăpat singur spre poarta adversă, dar a trimis, din interiorul careului, în bara din stânga lui Smaranda! Chiar şi în inferioritate numerică, Petrolul a început să arate din ce în ce mai bine, iar VELASCO (68) a readus speranţele în tabăra ploieşteană, marcând cu un şut din faţa porţii, după un „assist” al lui Moussa.

Din păcate, însă, elevii lui Oancea n-au mai rezistat până la final, iar CÂNU (82) a calificat-o pe ACS Poli în sferturile de finală ale Cupei României, trimiţând în plasă, aproape de pe linia porţii, după o fază confuză.

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 2-1 (1-0)

Marcatori: Hernandez (40, pen.), Cânu (82)/Velasco (68)

ACS Poli: Smaranda – Belu, Luchin (cpt), Cânu, D. Popescu – Llorente (65 Artean), O. Popescu – Hernandez, Croitoru (73 Elek), Curtean – Rufino (90+1 Melinte). Antrenor: Florin Marin.

Petrolul: Cobrea – Chiriţă (85 Rusu), Benga (cpt), Tudose, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan – Velasco, Zoubir, Nepomuceno (85 Milinceanu) – Moussa. Antrenor: Mihai Oancea.

Cartonaşe galbene: Luchin, O. Popescu, Llorente/Zoubir, Benga, Ropotan (2), Moussa,

Cartonaş roşu: Ropotan (44)

sursa:www.fcpetrolul.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *