miercuri, 11 noiembrie 2015

Amenzi pentru suporterii petrolişti, după mitingul de luni seară.

După mitingul de protest al suporterilor echipei Petrolul Ploieşti, de luni seară din centrul Ploiestiului, jandarmii au aplicat sancţiuni către Asociaţia " Lupii Galbeni " şi au întocmit 2 procese verbale pentru folosirea materialelor pirotehnice fără autorizaţie.

În cursul zilei de marţi, Jandarmeria Prahova a emis următorul comunicat de presă.

COMUNICAT JANDARMERIA PRAHOVA

În data de 09 noiembrie 2015, mai mulţi susţinători ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti au participat, în parcarea situată între Palatul Administrativ Ploieşti şi Palatul Culturii, la o adunare publică avizată.

Pe timpul desfăşurării manifestării, au fost folosite materiale pe bază de amestecuri pirotehnice (torţe cu flacără de culoare roşie, stroboscoape şi petarde) fiind pusă în pericol integritatea corporală a celorlalte persoane participante la adunare.

Ulterior acestui spectacol, au fost identificați Alin M. de 27 de ani și Cristian P. de 17 ani, domiciliaţi în municipiul Ploiești, județul Prahova, care, pe timpul spectacolului au folosit materialele mai sus enunțate fără drept, depășind cadrul legal.

Ca urmare, celor doi li s-a întocmit proces – verbal de constatare pentru fapta susceptibilă a fi „EFECTUAREA ORICĂREI OPERAŢIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE FĂRĂ DREPT”, urmând ca organele de poliție să continue cercetările.

De asemenea, pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, după folosirea amestecurilor pirotehnice, Asociația „LUPII GALBENI”, în calitate de organizator, va fi sancționată cu 1000 lei, în conformitate cu prevederile legii 60 din 1991 privind adunările publice.