11.04.2015

EXCLUSIV . Scrisoare pentru COLECTIV . Coruptia ucide. Politicul ucide

Acum 26 de ani, dorinta de eliberare de sub dictatura a romanilor a fost exploatata, iar oamenii au iesit in strada si au murit pentru un simulacru de revolutie. In realitate, o lovitura de stat ce i-a adus la putere pe aceiasi care reprezentasera clasa conducatoare si inainte de 1989.
Timp de 26 de ani, romanii au iesit in strada in numar mai mic sau mai mare, cerand mereu acelasi lucru, chiar daca, de multe ori, nu au stiut sau putut sa exprime acest lucru clar.
 Ca am fost manipulati? Da, am fost.
Ca altcineva mereu s-a folosit de proteste? Da! S-a intamplat si asta. Acum, Bucurestiul este in strada si alte orase ale tarii la fel. Cu manipularea de rigoare. Cu amenintarile de fond de rigoare. Cu totii cerem nu doar demisii. Cerem si vrem schimbarea totala, de data asta reala, a intregii clase politice conducatoare a Romaniei.
A fost nevoie de un sir permanent de tragedii vreme de 26 de ani, culminate cu sute de tineri arsi de vii ca marea parte dintre noi sa ne invingem frica si inertia. Suferinta, dezolarea si disperarea infinitului cerc vicios al caracatitei politice ne-au scos in final in strada. In 1989, tineri ca si tinerii de acum au fost folositi si omorati ca animalele. Suntem constienti de asta, asa cum suntem constienti ca acelasi pericol exista si acum. Nu mai vrem sa ne lasam pacaliti, manipulati si dirijati si acum catre interesul lor.
Suntem intrebati ce vrem si daca ne-am gandit ce vom face dupa.
Noi stim ce vrem. Nu avem nevoie de intrebari care sa serveasca intereselor oamenilor politici si sa transforme protestul nostru de acum intr-o noua asa-zisa revolutie care sa ii ajute sa mai stea inca alte decenii la putere.
V-am intreba noi pe voi: Ce au facut si ce fac ei? si cine s-a preocupat si se preocupa de interesele noastre? COLECTIV este raspunsul. Modelul de la COLECTIV este statul condus de ei si asta vreti sa perpetuati?

VREM SCHIMBAREA DEFINITIVA A INTREGII CLASE POLITICE.

De la primul, pana la ultimul din cel mai indepartat cotlon politic al acestei tari. si pentru asta trebuie sa stam non-stop pe strada, cerand ceea ce ni se cuvine. Un prezent uman pentru un viitor pe masura. Dar pentru asta avem nevoie ca ei, TOTI POLITICII, sa plece. Toate averile lor trebuie sa ajunga in bugetul tarii pentru reconstructia Romaniei. Iar pentru ei, nu puscaria este solutia, ci munca silnica pe viata. Nu au facut autostrazi, spitale, scoli. Nu au facut nimic pentru noi. Au facut totul pentru ei. Acum, trebuie sa le faca pentru noi si trebuie sa le faca muncind zi si noapte.
Nu vrem sa mai auzim declaratii. De la nimeni, incepand cu presedinte, premier, ministri, parlamentari, primari, partide, etc. Niciunul dintre ei nu are dreptul sa isi revendice protestul nostru si nici nu trebuie sa ne multumim cu cateva demisii formale sau alte promisiuni. Toti sunt loviti de nulitate, iar noi nu trebuie sa ne oprim pana ei nu pleaca. DEFINITIV.
In toti acesti ani, ne-au impartit in tabere. Ne-au facut sa ne uram intre noi, sa ne detestam, sa ne consideram mici, neinsemnati, datori exclusiv sa muncim pentru a le plati lor privilegiile de lux si a le spori averile, creandu-ne senzatia ca sunt zei intangibili, singurii detinatori ai adevarului si ai puterii, ignorandu-ne cu aroganta si adresandu-ni-se mieros doar in momentul votului pe care l-au transformat intr-o parodie, desfiintandu-i autenticitatea.
Puterea ne apartine noua. Iar noi, puterea adevarata, putem si vrem acum ca ei toti sa plece si pana atunci nu vom avea liniste.
Ce punem in loc? Uitati-va bine de tot la noi. Nu suntem incapabilii si huliganii in care au avut grija constant sa ne transforme.
Noi ne punem pe noi la loc. Este locul nostru legitim pe care ei ni l-au confiscat.

-- 

Marina Ene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *