11.20.2015

Update ! Iulia, are nevoie de noi. Iulia Ganea femeia gravidă lovită de un şofer beat, la Braşov, are nevoie de ajutorul prahovenilor.


Luni  18.05.2015, Iulia era o tânără viitoare mămică (însărcinată în 8 luni), în vârstă de 25 de ani şi soţul ei, Laurenţiu Ganea au ieşit la o plimbare în localitatea braşoveană Cristian, acolo unde şi-au construit casa, după sacrifici făcute timp de patru ani.
La un an de la nuntă au vrut să termine toate lucrările legate de casă, pentru ca atunci când va veni bebeluşul pe lume, acesta să se bucure de tot confortul necesar.
Toate planurile şi visele lor au fost aşezate pe hârtie, însă s-au spulberat brusc.
18  mai, ziua care a schimbat destinul Iuliei.
Într-o zi frumoasă de primăvară, Laurenţiu şi Iulia Ganea, au ieşit la plimbare şi au vrut să tranverseze strada, regulamentar. 
Din păcate, a apărut din senin un BMW condus de un bărbat în vârstă de 44 ani, maşina a avut viteză, iar la volan se afla Liviu Neculicioiu, (referent al Primăriei Cristian), care avea  de 0.9 in aerul expirat si 1.7 in sange şi d-abia se ţinea pe picioare.
Liviu a spulberat-o pe Iulia , şi a aruncat-o circa 10 metrii în aer.
„Eram pe trecerea de pietoni, dar pur şi simplu ne-a lovit din plin. Mi-a luat soţia din mână! Nici nu ştiu cum am reacţionat, dar pur şi simplu mi-a smuls-o din mână. Şoferul se simţea vinovat, a zis că a consumat băuturi alcoolice foarte mult, nu ştiu exact cât, dar se vedea, prezenţă şi halenă alcoolică, se vedea şi după mers, după tot , şi sunt şi martori”, a declarat pentru presă, Laurenţiu Florin Ganea, (soţul Iuliei), acesta ţinând să mulţumească doctorilor care s-au ocupat de soţia sa şi de micuţul născut prin cezariană. 
Din acel impact maşină condusă de Liviu, s-a oprit în zidul unei case, acroşând şi alte autoturisme.
După impact, Laurenţiu Ganea (paramedic SMURD al ISU Braşov), i-a acordat soţiei primul ajutor şi a resuscitat-o până la venirea Ambulanţei, reuşind să o readucă la viaţă, după ce respiraţia Iuliei i s-a oprit. Din momentul acela, Iulia nu a mai scos nici un cuvant, nici un sunet.

Iulia din momentul teribilului accident A INTRAT IN COMA PROFUNDA, care s-a transfortmat progresiv intr-o stare vegetativa persistenta in care se afla si acum.
Din primul moment al accidentului, Iulia a intrat în comă, suferind multiple leziuni la şold şi traumatism cranian sever cu o hemoragie craniană, hemoragia având loc în interiorul creierului – ceea ce a făcut imposibilă o intervenţie chirurgicală.
Bebeluşul a fost salvat în urma unui efort incredibil al medicilor (s-a născut prin cezariană de urgenţă), intrase în stop cardiac, dar a fost resuscitat ulterior.
Dar...
După efortul depus de medici, a 2-a zi bebeluşul a fost botezat " în speranţa că aşa va fii mai puternic ".
Tatăl său i-a pus numele Robert Cosmin, aşa cum luase decizia împreună cu Iulia.
Însă seara, în jurul orei 22.00, inima bebeluşului (în greutate de 2,700 kg.) a încetat să mai bată cu tot efortul supra omenesc al medicilor braşoveni.
Bebeluşul dându-şi ultima suflare în braţele tatălui la Maternitatea Braşov.
 Robert Cosmin este îngerul mamei sale...
După aproximativ 70 zile, în care a fost internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, Iulia a transferată la Spitalul Clinic De Urgenţă Bagdasar-Arseni în Bucureşti pe secţia recuperare neuromotorie timp de 3 luni 
Apoi, a fost transferată, la Spitalul " Sfântul Luca ", dar după o săptămână a fost transferată la Spitalul Bagdasar - Arseni, aici fiind supusă unei operaţii de urgenţă pe creier (operaţia constând în drenarea unui surplus de lichid, pe secţia neurochirurgie).

Iulia reuşea să deschidă ochii, auzea, răspundea la stimuli verbali uneori, la cei dureroşi dar nu execută comenzile care îi erau date - doar involuntar, fără a vorbi.  = a fost starea ei, din prima luna dupa transferul  de la Spitalul Judetean De Urgenta Brasov .
“Operaţia Iuliei a reuşit, nu au existat incidente, foarte greu şi-a revenit din anestezie, ne-a dat emoţii tuturor. A fost nevoie să rămână pe ATI şi într-un final, a reuşit şi s-a stabilizat. Noi ne bucurăm că a găsit putere şi a depăşit momentul. Se aşteaptă rezultatele, cert este că nu vor exista rezultate imediate, durează până se reface circuitul interior. Totul v-a fii de lungă durată, dar şanse sunt!” a declarat soţul tinerei, Laurenţiu pe pagina de facebook " ORICE PENTRU VIAŢA IULIEI ", creată împreună cu sora lui ,  Secuiu Ramona, pentru strângerea de fonduri.
În prezent, Iulia dă semne de revenire, după o perioadă foarte lungă
 " Zilele astea, Iulia a reuşit să comunice cu soţul ei Laurenţiu, a strâns-o de mână şi a rugat-o să comunice cu el dacă îl aude  şi ea atunci a clipit de ori din ochi la comandă, ceea ce este un pas foarte mare şi important în evoluţia ei, care schimbă cu totul toată situaţia. Gest pe care l-a repetat şi a fost văzut şi de un Prof Doctor, în grija căruia se află. Semnele le face rar, dar important e că are reacţii! L-a făcut cel mai fericit pe Laurenţiu în acele momente şi tot mereu când îi simte prezenţa lui, oricât de adormită este reacţionează altfel, e limpede că înţelege prezenţa soţului. Sunt pacienţi care ani la rând nu dau semnele pe care Iulia ni le arată. Important e că s-a stabilizat, ea nu a suferit niciodată de vreo boală, are organismul tânăr şi a reuşit să depăşească cele mai critice momente de după accident, traumă, traumatisme, lăuzia şi stopul cardio-respirator! Până nu demult, după accident, când mergeam la ea ne mulţumeam prin faptul că ea trăieşte!
Prof. Dr. Gelu Onose, spune că este o evoluţie privind starea ei de sănătate, că o vede mai bine faţă de prima lună de la recuperare. Orice semn, oricât de mic contează – şi Iulia ne arată când reuşeşte ea să-şi strângă puteri, câte ceva! " a declarat pentru Info Ploieşti City, cumnata Iuliei, Ramona Secuiu.

 IULIA ARE NEVOIE DE AJUTORUL PRAHOVENILOR.

" Iulia are nevoie de foarte multă recuperare şi trebuie să meargă mai departe, dar costurile ating ca de obicei, sume imposibile pentru o familie decentă: .
  Cu sprijinul tuturor oamenilor cu suflet mare şi cei care vor să ne întindă o mână de ajutor pentru a-I face viaţa mai uşoară Iuliei sperăm din suflet să reuşim să ajungem în Austria.
O firmă intermediară medicală, Kontaktmed care se ocupă de transfer, vor 8% 
Din costurile spitalizării, în care intră traducerea şi altele. Reamintim, costurile spitalizării pentru 4-5 săptămâni costă 40 - 50 000 de euro la una din Clinicile de specialitate: UKH LORENZ BOHLER sau UNFALLRANKENHAUS MEIDLING. Aceste clinici ne acceptă şi ne poate oferii o recuperare mai bună şi un tratament mai bun. " a completat Ramona Secuiu.
Cum îi putem salva viaţa Iuliei?
DONAŢI 2 EURO trimiţând cu SMS cu textul, "IULIA" la 8828!
Donaţii în contul BCR pentru România, RO25RNCB0318029686080001 pe numele soţului ei, Laurenţiu Florin Ganea.
Pentru donaţiile din străinătate, se vă folosii pe lângă contul bancar:
RO25RNCB0318029686080001 şi Adresa: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, Sector 3, Bucureşti, cod poştal 030016; 
Cod SWIFT: RNCBROBU; Cod BIC: RNCB pe numele Ganea Laurenţiu Florin.
Contact BCR : +4021.407.42.00 apelabil din străinătate cu tarif normal.
sau pentru a lua legătura cu familia şi a afla mai multe detalii, vizitaţi pagina de facebook: https://www.facebook.com/Orice-pentru-viata-Iuliei-1628371267416712/

Liviu Neculicioiu scos "basma curată "?
 Potrivit hotărârii magistraţilor de la Judecătoria Braşov Liviu Neculicioiu (şoferul care a produs accidentul), a fost condamnat, la doi ani de închisoare pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi la nouă luni de închisoare pentru infracţiunea de vătămare a fiului, iar în baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal a stabilit pentru inculpat pedeapsa rezultantă principală de 2(doi) ani şi 3(trei) luni închisoare.
Apoi, în baza articolului 91 din Noul Cod Penal, instanţa a decis suspendarea sub executarea pedepsei principale rezultante aplicate pe o durată de patru ani, după ce hotărârea va rămâne definitivă.
Hotărârea a fost dată pe 14 septembrie 2015, la aproximativ 5 luni de la accident, hotărârea nefiind una definitivă şi putea fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Cu un tupeu incredibil, Liviu Neculicioiu, a solicitat de două ori Instanţei să fie lăsat liber pentru a a avea grijă de familia Ganea şi să se ocupe de despăgubirea acesteia, plus cheltuielile spitaliceşti, acest fapt nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi.
 " Având în vedere gravitatea accidentului, considerăm că vinovatul producerii lui trebuia să fie deschis şi să fie alături de Iulia, el Liviu Neculicioiu a creat această situaţie: un prunc a avut un final nedrept încă din prima clipă, a murit printr-o moarte violentă şi o tânără de 26 de ani în comă în urma acţiunilor sale. Cu bună ştiinţă, s-a urcat la volan beat – el plecând de la domiciliul său, chiar mama lui declarând lucrul acesta. Oare cum i-a fost permis, ştiindu-se starea lui de ebrietate, trebuia să fie oprit ori să roage pe cineva să-I conducă maşina.
Faptul că este integrat social, că are studii superioare şi familie de întreţinut l-au ajutat în faţa judecătorilor şi pentru că a omorât un copil a primit 9 luni CU SUSPENDARE iar pentru conducerea sub influenţa alcoolului 2 ani TOT CU SUSPENDARE. Ţinem să menţionăm faptul că şi IULIA este pregătită din punct de vedere profesional, are studii superioare din cadrul Universităţii Transilvania Ingineria Lemnului, este licenţiata şi în vara aceasta urma să susţină lucrarea de dezertaţie, care din păcate nu a mai putut să o susţină din cauza accidentului.
Din punct de vedere al studiilor, lui Liviu Neculicoiu pregătirea şi statutul social l-a încadrat la închisoare cu suspendare. Iuliei, în schimb i-a spulberat într-o secundă toată ştiinţa acumulată pe băncile facultăţii. Considerăm că odată ce ai greşit, trebuie să îţi arăţi interes, colaborare şi cooperare, doar aşa este de înţeles orice fel de regret. ".
Iulia este singurul copil al Fam. Mitrofan, masterandă să îşi susţină lucrarea de dezertaţie... urma să aibă un copil. La firma la care lucra a avut o evoluţie foarte frumoasă, a fost muncitor mai întâi, iar apoi când s-a eliberat un post a fost secretară şi în final contabilă. Din păcate nimic nu-i poate readuce Iuliei sănătatea înapoi şi viaţa copilului de care era foarte mândră că-l poartă.. aştepta de nerăbdare să-l vadă şi să-l cunoască !... numai de el vorbea în continuu! .
Iulia urma SI EA LA RANDUL EI să aibă un copil, DANDU-LE OPORTUNITATEA UNICA A PARINTILOR, DE A FII DOAR O DATA BUNICI.  Nimic nu repara ceea ce s-a distrus, dorinta pura a unei femei de a devenii mama .
În urma acestor nefericite acte trebuie să conştientizăm că un moment de euforie, în care aburii alcoolului te conduc greşit poate însemna viaţa unui om pe care o distrugi într-o secundă. Oricine se nimerea la acel ceas, pe trecerea de pietoni, avea acelaşi crud destin.. Putem fii noi, un copil, un bătrân, oricine. " a mai declarat, Ramona Secuiu.
În urma acestui nefericit accident familia Iuliei pune câteva întrebări:
De ce a fost lăsat să urce beat la volan, de nu se putea ţine pe picioare?
 De ce cu bună ştiinţă, a fost lăsat de membrii familiei să plece cu maşina, beat de abia se ţinea pe picioare?
De ce din cadrul Secţiei de Poliţie Cristian a fost şi de acolo lăsat să se urce la volan, localnic fiind şi cunoscător al zonei?
Într-o declaraţie oferită reporterilor emisiunii " La Măruţă ", mama lui Liviu Neculicioiu,( Angela ) , este socata de ceea ce s-a intamplat, ii pare rau atat de fiul sau cat si de Iulia, victima acestuia, dar este hotarata sa faca orice pentru a-si sprijinii baiatul. Femeia spune ca Liviu nu a vrut decat sa isi ajute un prieten si acum binele s-a intors impotriva lui a spus următoarele: “
“El a venit acasă să doarmă după o petrecere în familie, urmând a fie trezit de soţia lui pentru a-şi ajuta un prieten, care avea probleme cu legea: dosar penal si mai avea multe amenzi pe care nu le-a platit, pentru ca nu avea bani. Liviu s-a dus sa faca un “bine”, să îi i-a buletinul prietenului. Liviu daca lucreaza la Primarie erau toti prieteni acolo unul cu altul, cu cei de la Poliţie din Loc. Cristian. A ferit-o pe Iulia, atata a ferit-o de a intrat intr-o casa; de a trebuit  sa platesc si acolo ca a facut o gaura la fatada. Daca venea atunci un tir, sau ceva, ii facea praf pe toti. Sustine ca lui Liviu i-a cazut telefonul si s-a aplecat dupa el, timp in care pe Laurentiu nu l-a prins, ci doar pe Iulia. Mama Angela Neculicoiu se roaga zilnic si merge la biserica si pentru Iulia si pentru baiatul ei. Doreste sa vanda tot pamantul care il are, numai ca Liviu sa scape, sa-si dea datoriile. “Vindem orice numai sa scapam”, sa reuseasca sa il scape de necazul asta mare ce il are. Pe tot parcursul declaratiei, sustine ca Liviu de acasa a plecat si n-a reusit sa mai doarma dupa ce a venit de la chef si a plecat cu prietenul lui. Ii pare rau si de Iulia pentru faptul ca este fata tanara si de Liviu ca are 2 copii. “El acum lucreaza la Primarie, l-a primit seful mai departe, ce sa faca sa moara de foame? Cu copilasii ce sa faca? Sunt abonati la lapte, de unde sa plateasca? Crede ca lucreaza pe acelasi post, ca i-au ramas acte incurcate..m-am rugat de sefu, Tineti-I Domnu Primar, daca e ceva, tineti-I ca nu are cu ce sa traiasca cu 2 copii si el stie rostul, tot acolo. Acum o fii inceput de le-a mai descurcat. Si-a luat un pic de concediu, ca sa se recreeze ca nu mai e sanatos nici el!”
De ce nu s-a gândit când s-a urcat beat la volan?
Dacă ai studii superioare şi statut social poţi conduce pe drumurile publice în stare de ebrietate?
Nu trebuie să acorzi prioritate la trecerea de pietoni?
Liviu se "plânge " că nu are bani.
Şoferul care a distrus destinul familiei Ganea, spune că soţia să nu are salariu şi mama are pensie mică, dar poate plătii 2 avocaţi, (unul din Bucureşti şi unul din Braşov.
Incredibil...
Liviu Neculicioiu  şi-a reluat activitatea, s-a reîntors la postul de referent în cadrul Primăriei Cristian  şi este liber ca "pasărea cerului ", în timp ce Iulia este în continuare inconştientă... la 7 luni de la accident!
Salvatorul multor vieţi (Laurenţiu Ganea - paramedic SMURD al ISU Braşov) se zbate pentru a-şi salva propria soţie, sperând că într-o zi să îşi "reconstruiască " familia.
Laurentiu  Ganea ii intelege perfect familia lui, dar totusi daca se uita in gradina sa, ii este mult mai greu. Si noi consideram ca in acel moment un om nu poate fii atat de responsabil pe faptele sale, dar totusi a hotarat sa se urce la volan beat si a omorat un om. Nu s-a putut gandii atunci la familia lui si la potentialul pericol de a omori pe cineva. Lucrul acesta nu l-au constientizat nici cei care l-au lasat sa plece de acasa, nici el, nici nimeni. Pe principiul ca hai ca mie nu mi se poate intampla, iata ca s-a intamplat..si beat si fara sa poata reactiona la anumite pericole. Domnul Liviu Neculicioiu poate sa multumeasca bunului Dumnezeu pentru faptul ca la momentul respectiv, i-a fost dat Iuliei ca sotul ei sa ii fie alaturi, sa o poata salva, tinand cont ca acesta i-a acordat primul ajutor pana la venirea Ambulantei. Alta era incadrarea juridica si alta era soarta Iuliei. In nici mai mult de doua minute, daca nu i se eliberau caile aeriene si sangele nu izbucnea pe urechi, nas si gura verdictul era sigur, capul se inunda si azi nu mai vorbeam de Iulia.
 „Nu judec in nici un fel, atat imi pare rau ca nu mai regasesc de 6 luni  entuziasmul Iuliei, imi doresc cu tot sufletul sa ii revad zambetul si sa dojenim impreuna ca alta data serile tarziu, cand nu ne mai terminam povestile prin care zilnic treceam. Totul e lin si lent. Nimic nu repara ceea ce s-a distrus, o familie fericita cu adevarat, care s-a luptat si a facut sacrificii sa traiasca linistiti la casa lor si dorinta pura a unei femei de a devenii mama. Ne rugam in continuare si ii dam noi putere si curaj Iuliei, viata e frumoasa si inca mai are multe de oferit! De acum incolo sa vina resemnarea si sa poata trece peste aceasta nenorocire, care a insemnat-o pe viata pe Iulia. La nici un an de la frumoasa casatorie, nimeni nu poate uita o asa tragedie..nu poti!!! LE-A SCHIMBAT COMPLET DESTINUL SI LE-A DISTRUS FERICIREA!„
Azi plângem împreună – de dor, de tristete… până când soarele va încălzi ploaia din noi! Impreuna cu totii acelasi ne dorim, ca noi toti cei care am sprijinat-o in tot acest timp si toti oamenii care ni s-au alaturat sa o intampinam cu caldura si cu multa dragoste si sa ii spunem cat de mult ne-a lipsit in tot acest timp. Dorim sa ii umplem atat casa cat si curtea de bucurie, si sa o incurajam pe mai departe, sa ii zambim noi si  sa ne bucuram de prezenta ei. Poate asa, va durea mai putin! Ne punem toata speranta si credinta ca asa se v-a intampla si in final totul va fii bine!, a spus la final, Ramona Secuiu.


foto:www.facebook.com/Orice-pentru-viata-Iuliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *