11.27.2015

Lupii au (re) început să muşte. Petrolul Ploieşti - CFR Cluj 1 - 0.

Vineri seară pe o ploaie rece de toamnă, un frig pătrunzător şi un teren îmbibat cu apă, Petrolul Ploieşti a reuşit să câştige pentru prima oară, după 11 etape, totodată primul succes " acasă" după 4 luni, ultimul succes pe "Ilie Oana " s-a înregistrat împotriva celor de la FC Botoşani, pe data de 14 august 2015.
Pe " Ilie Oana ", lupii galbeni au câştigat "duelul depunctatelor ", cu scorul de 1-0, graţie unui gol marcat de Zoubir, în minutul 15.

Deşi meciul s-a disputat pe un teren aproape impracticabil, acesta a fost unul frumos, ambele echipe având multe ocazii de gol.

Prima ocazie de gol a aparţinut oaspeţilor, Cristian Lopez a reluat (frumos) pe spate, însă mingea s-a dus peste peste poarta ploieştenilor.
" Gazdele " şi-au anunţat acţiunile ofensive, încă din minutul 5, atunci când a trimis un şut centrare, mingea trecând puţin pe lângă poarta clujenilor.
După un minut Moussa a reluat cu capul din interiorul careului, dar mingea a trecut milimetric de poarta apărată de Marc. (minutul 6).
În minutul 15, Petrolul a deschis scorul şi a "îngheţat " tabela, Moussa a luat o acţiune pe cont propriu, după ce a dejucat pasul la ofsaid făcut de ardeleni, i-a păsat perfect în interiorul careului lui Zoubir, iar francezul a înscris, după ce a făcut o preluare de manual.
În minutul 18, putea fi 2-0 pentru "găzari ", dacă centralul Cătălin Popă, vedea henţul clar făcut de Tiago Lopez, care a respins cu mâna, din cădere, centrarea lui Nepomuceno.
După penalty-ul refuzat lupilor, jocul s-a mai liniştit, până în minutul 38, atunci când Jakolis a centrat de pe dreapta, iar Benga a deviat nefericit spre propria poartă, dar spre norocul lui mingea a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta.
Prahovenii puteau să-şi majoreze diferenţa pe tabelă, în chiar ultimul minut, din timpul regulamentar al primei reprize, însă mingea trimisă cu capul de Genev, a trecut puţin peste poarta ardelenilor.
Repriza s-a încheiat cu alte emoţii, pentru ploieşteni, Porret a reluat cu capul milimetric pe lângă propia poartă (minutul 45 + 1).

La 7 minute de la reluare (minutul 52), CFR Cluj a avut o nouă oportunitate pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, Petrucci a şutat din cădere, milimetric pe lângă poarta apărată de Pechana.
La 3 minute după ocazia oaspeţilor, Varga a avut şansa desprinderii pe tabelă, însă mijlocaşul " găzarilor " a şutat din poziţie excelentă şi nemarcat, direct în Vatca (minutul 55).
O altă ocazie a "petroliştilor " a fost consemnată în minutul 78, Nepomuceno a şutat sprepoartalui Marc, Lopes a reuşit să respingă, mingea a ajuns Ropotan, cel din urmă a şutat peste transversală. 

Nici acum... în minutul 86, Moussa a avut şansa de a încheie meciul, după ce a şutat în forţă, mingea a atins bara şi s-a dus în aut de poartă.

După 4 minute de prelungiri, arbitru Popa a fluierat sfârşitul partidei, moment în care lupii s-au bucurat enorm, pentru a doua victorie din acest sezon al Ligii 1 şi primul succes reuşit de Mihai Stoichiţă, de când a venit la Petrolul.

Scor final 1 - 0 pentru Petrolul şi se pare că lupii au încă puterea de a lupta să scape de retrogradare.

Cu acest succes, Petrolul deţine în continuare " lanterna roşie " cu 8 puncte în clasament, cu 3 mai puţine decât echipa de pe locul 13, FC Voluntari.

Cristi Pulhac a debutat în tricoul " galben-albaştrilor ".

În minutul 56, Pulhac l-a schimbat pe Faug-Porret, astfel fundaşul a debutat la Petrolul, după ce a semnat contractul cu echipa ploieşteană, săptămâna trecută, Pulhac venind la Ploieşti ca jucător liber de contract.
FC Petrolul: Pecanha – Tudose, Benga, Genev, Faug-Porret (57 Pulhac) – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno, Zoubir (75 Marinescu), Varga – Moussa (88 Tamuz).

CFR Cluj: T. Marc (30 Vâtcă) – Filipe (81 Al. Păun), L. Goian, A. Mureşan, Tiago Lopes – Petrucci (cpt), Tomislav – Jakolis, Cr. Lopez, Vitor Bruno (35 Nouvier) – Beleck. 

Cartonaşe galbene: Moussa, Pulhac, Pecanha/Mureşan, Beleck.

foto: www.sportpictures.eu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *