11.08.2015

Un simplu foc de paie sau "Republica Ploieşti " s-a trezit ? ( galerie foto si video )


Duminică seara în jur de 1.000 ploieșteni s-au adunat centrul municipiului Ploieşti, pentru a şasea seară consecutiv, pentru a protesta împotriva clasei politice şi pentru un miting de solidaritate cu victimele din clubul bucureştean Colectiv. 
Ploieştenii au fost într-un număr mult mai mare decât în ultimele 4 seri.
În jurul orelor 18.00, oamenii au plecat într-un marş paşnic către Gara de Sud, pe bulevard.
Odată ajunşi la Gara de Sud aceştia au ocupat monumentul au scandat lozinci anti toate partidele politice au cântat Imnul Naţional al României, un moment de reculegere în memoria celor 45 de morţi de la Colectiv şi au spus rugăciunea " Tatăl Nostru ", după aceea tot paşnic s-au întors, în centrul oraşului şi au continuat protestele, deşi numărul acestora s-a redus mult.
Printre lozincile scandate au fost " Bucureşti, Ploieştiul e cu voi ", "Toate partidele, aceeaşi mizerie ", " Fără imunitate ", " Nu am vrut un preşedinte mut ", "Uniţi salvăm, toată România ", " Colectiv, Colectiv ", Vrem spitale, nu catedrale "...
Pe traseul dus-întors protestanţii au oprit pentru câteva momente circulaţia în sensul giratoriu de la Gara de Sud şi din zona Posta Mare, pentru a se ruga.
Duminică seara ploieştenii au dat dovadă duminică seara de solidaritate şi atunci când se vrea cu adevărat, se poate.
Însă nu poţi schimba un sistem politic doar cu elevi de şcoală şi studenţi şi probabil acţiunea de duminică va fi un foc de paie.






























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *