6.28.2016

Icoana Maicii Domnului cu Trei Mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamț a fost adusă la Ploieşti.(foto si video )


Icoana Maicii Domnului cu Trei Mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamț a fost adusă, azi (n.r. marţi 28 iulie) la Catedrala “Înălțarea Domnului – Eroilor” din cartierul Vest al Ploiești (vis a vis de Kaufland).
La aducerea icoanei şi la o scurtă slujba (ţinuta de 4 preoţi) au asistat 20 de enoriaşi, care s-au rugat şi închinat la Trihirusa.
Reamintim că Icoana Maicii Domnului cu Trei Mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamț va fi expusă la sfântul lăcaş de cult, până pe duminica 3 iulie 2016.
Tot azi, la Catedrala “Înălțarea Domnului – Eroilor” au fost aduse și moaștele Sfântului Simeon din Muntele Minunat.
Icoana Maicii Domnului cu Trei Mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamț este una dintre cele mai cunoscute Icoane Făcătoare de Minuni din țară.
Zilnic, între orele 7.00-24.00, enoriaşii vor fi așteptați la Catedrala “Înălțarea Domnului – Eroilor” pentru a se închina în faţa icoanei.
2016, este al 9 lea an în care credincioşii se pot închina la Trihirusa.
Icoana va fi adusă şi cu prilejul prăznuirii, pe
Sfântului Voievod Ștefan cel Mare - ocrotitorul bisericii mai sus amintite (n.r. 2 iulie 2016).

Despre Trihirusa.
Icoana Maicii Domnului cu Trei Mâini este o copie a icoanei Maicii Domnului cu trei mâini din Mănăstirea Hilandar, de la Sfântul Munte Athos și datează din secolul al XVIII-lea. În anul 1779 a fost adusă în țară de către Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț. Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de viața Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. El a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al sfintelor icoane. Se spune că Sfântul Ioan a luat mâna să tăiată şi a mers în faţa icoanei, cerând Maicii Domnului să-l vindece, iar asta s-a și întâmplat. Drept mulţumire, Sfântul Ioan a adăugat la Icoana Maicii Domnului, în partea de jos, o mână de argint.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *