vineri, 15 iulie 2016

ACTIVITATI PENTRU RESPECTAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE IN PLOIESTI

Politia Locala Ploiesti prin Serviciul Ordine Publica a desfasurat in cursul noptii de miercuri  si in prima parte a zilei de joi, 14.07.2016, actiuni ce au vizat respectarea ordinii si linistii publice, depistarea conducatorilor de vehicule cu tractiune animala care nu respecta traseele stabilite de municipalitate, prevenirea faptelor de murdarire a domeniului public, precum si impiedicarea savarsirii de fapte antisociale.
Astfel, activitatile de patrulare au avut loc in cartierele Vest, 9 Mai, Malu Rosu, Nord, Mihai Bravu si Dorobantu, in zonele intens circulate, in locul de agrement de la Sala Sporturilor Olimpia, in parcul dentrologic Mihai Viteazul si pe axa nord-sud a municipiului.
Faptele contraventionale depistate de politistii locali au constat in consum de alcool in locuri publice, deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe alte trasee decat cele stabilite de municipalitate, abandobarea deseurilor menajere pe domeniul public, in alte locuri decat cele special amenajate.
In consecinta, politistii locali au sanctionat contraventional 17 persoane, cu  amenzi in valoare totala de 3440 lei - in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului si a H.C.L. nr. 444/2011 privind circulatia atelajelor pe drumurile publice, fiind legitimate si un numar de 93 de persoane.
Astfel de actiuni au loc periodic pe raza municipiului Ploiesti in vederea respectarii normelor de convietuire sociala.