joi, 14 iulie 2016

Alimentația sănătoasă și mișcarea își dau întâlnire cu cei mici în acest weekend la Ploiești Shopping City
În weekend-ul 16 - 17 iulie 2016, la Ploiești Shopping City se va desfășura cel de-al doilea atelier al „Școlii de dezvoltare personală prin sport” organizat, gratuit, în colaborare cu Centrul Educațional de Excelență prin Sport Dinamic Kids”.  

Acest nou atelier, Nutri Sport”, va fi dedicat unei problematici de mare actualitate pentru copiii și părinții din România: menținerea sănătății celor mici printr-o alimentație echilibrată și prin exerciții sportive, în contextul în care ultimele statistici arată că fenomenul obezității și al afecțiunilor generate de alimentația neechilibrată și de lipsa de mișcare afectează aproape 50% dintre români, inclusiv mulți tineri sub 18 ani (studiul Ancheta privind starea de sănătate a populației”, INS, publicată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 2016)   


„Nutri Sport” sau cum îți poți învăța copiii să mănânce echilibrat și să facă mișcare pentru a crește sănătos  
Potrivit ultimelor cifre oferite de INS (Institutul Național de Statistică), în România, aproape jumătate dintre cei cu vârste de peste 18 ani sunt supraponderali, iar 9,3% suferă de obezitate, principalele cauze fiind alimentaţia nesănătoasă şi stilul de viaţă sedentar. În plus, aproape 60% din totalul copiilor între 6-14 ani nu fac săptămânal sport și nu au alte activităţi fizice recreative în timpul liber, această situaţie fiind mai frecventă în mediul urban. 

Tocmai de aceea, pentru a oferi un sprijin real părinților în menținerea sănătății și vitalității celor mici, atelierul „Nutri Sport” va fi dedicat alimentației sănătoase și îi va implica pe copii în activități interactive în urma cărora vor dobândi noțiuni de bază legate de dieta sportivă și urmarea unei alimentații echilibrate.

Astfel, pe durata seminarului, prin intermediul exercițiilor de mișcare, de memorie și de rol, tinerii participanți vor afla informații despre o varietate de subiecte importante. Spre exemplu, prin jocuri ca „Ce lipsește”, „Boabele”, „Știuca în plasă” sau „Măr pe ață”, cei mici vor afla, pe lângă „ABC-ulnutriției, care sunt greșelile frecvente în alimentație și cum pot fi evitate, de ce e importantă activitatea fizică și care sunt cele mai potrivite sporturi în funcție de vârstă, ce alimentație trebuie să aibă în situații speciale de competiție sau care e necesarul nutrițional în funcție de tipul de sport pe care îl practică. În plus, pe durata exercițiilor, tinerii participanți își vor dezvolta și abilitățile de coordonare individuală și în grup sau de lucru în echipă, sub atenta supraveghere a unor specialiști cu experiență în zona sportului, nutriției și a psihologiei.

Pe lângă aceste lucruri, pe durata exercițiilor, copiii vor avea ocazia să se familiarizeze cu diferite echipamente sportive care vor fi puse la dispoziția lor de către organizatori.

Atelierele „Școlii de dezvoltare personală prin sport” au loc în perioada 9 iulie - 7 august 2016, în fiecare sâmbătă și duminică între orele 11.00 - 17.00 și se concentrează, de fiecare dată, pe o altă tematică. Astfel, pe lângă seminarul „Nutri-Sport”, vor mai urma atelierele: „Dinamic-Fit”, „Jocuri de mișcare Dinamic Kids” și „Eu”.

Accesul la eveniment este gratuit.
Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook (www.facebook.com/PloiestiShoppingCity).