7.19.2016

Despre “isteria Pokemon “şi cum aceasta aplicatie este periculoasă.

foto;POLITIA ROMANA


De câteva săptămâni aplicaţia “Pokemon go “a invadat România.
Pe terase, strada, în hyper marketuri, la volan romanii joaca “Pokemon Go “.
Aşa cum a semnalat presa aceasta aplicaţie este foarte periculoasă, Poliţia Romana sesizând acest fapt.


Ce se întâmplă dacă jucam “Pokemon Go “?
Teoretic nimic, la prima vedere pare un joc “mişto “, însă acesta a adus violenta, tâlhărie, accidente în trafic, incidente, şamd.
“Pokemon Go “ a generat câteva busculade periculoase în mai multe oraşe americane, precum New York şi Washington, informează rtl.be citat de News.ro..
Agenţia de ştiri Reuters, preluată de Agerpress (http://www.agerpres.ro/sci-tech/2016/07/14/sua-din-ce-in-ce-mai-multe-controverse-in-jurul-jocului-pokemon-go-18-18-45)  a semnalat mai multe evenimente nefericite legate de acest joc.
Această controversată aplicație, creată de producătorul american de software Niantic pentru Nintendo Co Ltd, are ambiția de a modifica paradigma predominantă în lumea jocurilor video, convingându-i pe jucători să părăsească confortul locuinței și să iasă în stradă la vânătoare de pokemoni în realitatea augmentată.
În campusul Universității Texas A&M, o mașină parcată ilegal de un șofer care s-a grăbit să iasă pe stradă pentru a prinde un pokemon a fost lovită din spate de un alt vehicul, iar un alt automobil s-a oprit într-un copac de pe marginea unei străzi din Auburn, New York, în timp ce șoferul se juca Pokemon Go.
Tot în SUA, în statul Florida doi adolescenţi care jucau Pokemon Go au fost atacaţi cu o armă de propietarul unei case deoarece acesta a crezut că sunt hoţi (sursă: BBC News).
Alte incidente nefericite, tot în SUA au avut loc, în O’Fallon, Missouri, patru bărbați au folosit aplicația pentru a găsi jucători în anumite locuri, ulterior aceştia jefuindu-i. Numărul victimelor se ridică nouă, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Poliție din Missouri, citat de Gizmodo.
Alte incidente nefericite...

Un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac din Auburn deoarece juca” Pokemon Go” în timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză din California.

Un bărbat şi-a dat demisia pentru că juca “Pokemon Go “
Un neozeelandez  şi-a dat demisia cu intenţia declarată de a se consacra trup şi suflet acestei aplicaţii.
Bătaie între fanii “Pokemon Go “şi membrii a două grupări anti-islamiste.
Potrivit portarului de ştiri Russia Today.
Bizara reuniune a devenit violentă: zeci de persoane au fost arestate, iar alții au fost pur și simplu târâți de-a lungul străzii. Poliția a încercat să urmărească un grup care stătea pe pământ. Membrii grupului respectiv nu făceau decât să aștepte pokemoni să apară pentru a-i prinde.
http://www.b1.ro/stiri/externe/isteria-pokemon-go-zeci-de-persoane-au-fost-arestate-in-timpul-unei-confruntari-intre-fanii-pokemon-si-membrii-a-doua-grupari-anti-islamiste-video-156165.html

Fostul lagăr de concentrare Auschwitz (ţinta lui “Pokemon “)
Muzeul de la Auschwitz a cerut producătorului jocului Pokemon Go să scoată de pe aplicaţie geolocalizarea fostului lagăr de concentrare nazist, a declarat un purtător de cuvânt al muzeului, Pawel Sawicki, miercuri, pentru AFP.

Hackerii atacă serverele jocului.

Pentru a preveni unele evenimente nedorite, Grupul OurMine a atacat serverele la sfârşitul săptămânii trecute, împiedicând accesul la această aplicaţie DDoS.
Potrivit Techcrunch, grupul de hackeri a asigurat că nu va înceta atacurile până când responsabilii Pokémon Go nu vor intra în contact cu ei. În acest weekend jocul a avut un comportament neregulat. Potrivit CNET, în unele cazuri problemele au apărut la începutul sesiunii, mai degrabă la dispozitivele iOS decât Android, deşi ambele platforme au fost afectate.
http://www.economica.net/jocul-virtual-pok-mon-go-victima-unui-atac-mondial-al-serverelor-sale_122769.html#ixzz4EqkjXmxz


Poliţia Romana intervine în “isteria Pokemon “.

 
Pe pe pagina de Facebook a Poliției Române autorităţile au publicat un mesaj legat de acest joc: „Puteți găsi Pokemonii, respectând în același timp regulile de circulație și protejându-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!”.
Mesajul vine datorită fătul ca “isteria Pokemon Go “a cuprins aproape întreaga planetă şi ca urmare că au fost cazuri de accidente provocate din cauza acestei aplicaţii.
Din fericire în România nu au fost semnalizate accidente sau evenimente negative, din cauza lui “Pokemon “
.


Ce spun psihologicul Dimitros Tsivrikos despre “isteria Pokemon Go “?
Dimitros Tsivrikos, psiholog: "Aplicaţia îi face pe oameni să nu se mai limiteze la interacţiunea virtuală. Să iasă din casă şi să cunoască alţi jucători. Aşadar, componenta socială a aplicaţiei are beneficii asupra interacţiunii reale care se dezvolta intre jucători. "Oamenii îşi construiesc personalităţi virtuale care nu se potrivesc tot timpul cu felul lor real de a fi. În realitatea augmentată, ajungi fata în faţă cu alţi jucători. Aşadar, eşti oarecum obligat să fii sincer, să creezi personajul din mediul online similar cu cel real."
Cum scapi de acest joc? Simplu... nu instalezi aplicaţia în telefon sau o dezinstalezi.

Ce este “Pokemon Go “?

 
Titlul, dezvoltat de americanii de la Niantic și publicat de The Pokemon Company, se încadrează în genul "realitate augmentată". Jucătorii au posibilitatea de a prinde, antrena și chiar de a lupta cu personajele fictive numite Pokemon, care, prin intermediul dispozitivelor mobile, "apar" în lumea reală. Pentru a crea acest efect, este nevoie de un telefon sau tabletă care să poată rula un soft GPS și care, de preferat, conține o cameră video.
Deși este gratuit, fanii jocului își pot completa și îmbunătăți experiența cumpărând conținut suplimentar.
Continuare aici: http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/07/15/gaming-pokemon-go-13-50-47

P.S. Autorul acestui articol nu-l are instalat în telefon şi vă sfătuieşte nici voi să-l instalaţi.
Dar fiecare cu alegerea să, dar atenţie în trafic, pe stradă, oriunde mergeţi... la evenimentele nefericite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *