7.26.2016

Directorul CSM Ploiesti , Cezar Stoichiciu, s-a arătat îngrijorat de situaţia dificilă în care se află clubul . „Este un blocaj financiar ce poate avea efecte extrem de grave asupra clubului!”.

Directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Cezar Stoichiciu, s-a arătat îngrijorat de situaţia dificilă în care se află clubul, ţinând să facă următoarele precizări:
„În primul rând, sunt îngrijorat şi nemulţumit de situaţia la care s-a ajuns, ce le-a determinat pe fete să ia această măsură extremă, dar eu le înţeleg şi sunt alături de ele şi de întreaga structură sportivă din cadrul CSM Ploieşti. Astăzi, în cadrul şedinţei operative de dimineaţă, am vorbit cu domnul Primar Adrian Dobre şi mi-a spus că, în cel mai scurt timp, situaţia se va debloca. Ţin să atrag atenţia că este un blocaj financiar ce poate avea efecte extrem de grave, printre care acumularea de penalităţi la facturile neplătite, pierderea sportivilor, care îşi pot depune memorii să devină liberi şi suntem obligaţi să le achităm şi contractele, destrămarea echipelor de handbal şi baschet într-un moment în care s-au realizat performanţe notabile. Refuzul doamnei Nicoleta Crăciunoiu poate afecta grav imaginea instituţiei noastre şi, implicit, a Municipiului Ploieşti! Am avut discuţii cu inspectorii de specialitate ai Serviciului de auditare internă din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti şi ni s-a spus că toate cluburile sportive din ţară colaborează cu sportivii pe PFA, iar ceea ce face doamna Crăciunoiu este un abuz. Aşa cum aţi văzut ieri, am trimis o informare către domnul Primar şi domnii Viceprimari şi am acordat un termen de 48 de ore pentru deblocarea situaţiei, după care vom depune o plângere penală împotriva Directorului Economic al Primăriei Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu, având în acest sens semnăturile tuturor celor implicaţi în structurile sportive din cadrul clubului. Să nu uităm că vorbim despre nişte bani care au fost aprobaţi într-o hotărâre de Consiliu Local! Vreau să o întreb public pe doamna Crăciunoiu un singur lucru: când a fost ilegal să ne plătim sportivii şi colaboratorii pe PFA, în cele trei luni în care au fost plătiţi sau acum? Este prima dată în istoria clubului când se face o performanţă de acest nivel, precum participarea într-o cupă europeană şi, în loc să protejăm sportivul, să-l încurajăm, să-l susţinem, ne batem joc de el prin astfel de situaţii care nu au nicio legătură cu sportul de performanţă!”

În final, iată atribuţiile Consiliului Local al Municipiului Ploieşti în ceea ce priveşte sportul, stipulate în următoarele acte legislative:

2.1. Legea nr..215/2001 privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare: „Art. 36. – (1) Consiliul local are iniţiativa şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale. …
(6) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (2) lit. d), consiliul local:
  1. a) asigură, potrivit competenţelor sale şi în condiţiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind:
  2. educaţia;
  3. serviciile sociale pentru protecţia copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei şi a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială;
  4. sănătatea;
  5. cultura;
  6. tineretul;
  7. sportul…
2.2 Legea nr. 69/2000 privind educaţia fizică şi sportul – Art. 181 – (1) Prin hotărâre a consiliului local/consiliul judeţean, se pot repartiza sume din bugetul local pentru:
  1. a) finanţarea activităţii instituţiilor cu specific sportiv din subordinea sa;
  2. b) finanţarea activităţii structurilor sportive locale, constituite ca structuri nonprofit în condiţiile legii, participante la competiţiile sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale, organizate în conformitate cu statutul şi regulamentele federaţiilor sportive naţionale pe ramură de sport, în baza contractelor şi a programelor sportive ale acestora, care prevăd promovare, selecţie, participare, pregătire, organizare de competiţii şi evenimente sportive. Din sumele alocate pot fi finanţate toate tipurile de cheltuieli aferente contractelor şi programelor sportive, inclusiv cele de natură salarială.
sursa: CSM Ploiesti 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *