7.03.2016

EURO 2016. Bale versus Cristiano Ronaldo , in semifinale .

Tara Galilor - Portugalia va fi prima întâlnire oficială dintre cele două echipe şi a patra din istorie: până acum, lusitanii au câştigat două dintre cele 3 amicale disputate, 3-2 (1949) şi 3-0 (2000), iar galezii s-au impus cu 2-1 (1951).
De asemenea, semifinala va fi un motiv de bucurie şi pentru fanii Realului, care îi vor vedea în prima înfruntare directă la nivelul echipelor naţionale pe Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale. Mai mult, pe teren se va afla şi Pepe, unul dintre cei mai în formă fundaşi de la această competiţie.

În acest moment, galezii au cel mai prolific atac de la Euro, după ce au marcat în 10 rânduri, obţinând patru victorii în cele cinci meciuri disputate. De partea cealaltă, portughezii nu au câştigat niciun meci în 90 de minute şi au înscris 6 goluri.
"Am vrut să venim aici şi să demonstrăm că putem fi o echipă foarte ofensivă şi asta am făcut. Nu trebuie să îţi fie frică să visezi. Cu patru ani în urmă eram mai departe de acest moment decât vă puteţi imagina. Am avut mai multe eşecuri decât victorii, dar nu îmi este frică de înfrângeri. Am meritat această victorie", a spus Chris Coleman, antrenorul galezilor, după meci.
Ţara Galilor a devenit prima debutantă la un Euro care se califică în penultimul act, de la Suedia, care a reuşit această performanţă în 1992, atunci când a fost eliminată în semifinale de Germania (2-3).


De partea cealaltă, Portugalia ar putea ajunge în finala competiţie fără să joace împotriva unei forţe a Europei: a fost în grupă cu Islanda, Ungaria şi Austria, a eliminat Croaţia în optimi şi Polonia în sferturi, în semifinale urmând duelul cu Ţara Galilor.

sursa : DIGISPORT.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *