7.03.2016

EXCLUSIV. Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului (cu 3 mâini) a plecat de la Catedrala “Înălţarea Domnului – Eroilor Tineri “ înapoi la mănăstirea Neamţ.(galerie foto )





Duminică după amiază, pe o ploaie de vară şi în prezenţa a 50 de ploieşteni a avut loc ceremonia plecării spre mănăstirea Neamţ a Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului (Trihirusa).

Reamintim că aceasta a fost găzduită timp de 5 zile (28 iunie – 3 iulie) de Catedrală “Înălţarea Domnului – Eroilor Tineri “Ploieşti, timp în care sute de enoriaşi s-au rugat la Sfânta Icoană.
De asemenea credincioşii s-au închinat și s-au rugat la moaștele Sfântului Simeon din Muntele Minunat.

Trihirusa este una dintre cele mai importante icoane din Moldova, datând din secolul al XVIII-lea. Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o întâmplare din viața Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Se spune că acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul prin tăierea mâinii. Sfântul s-a rugat către Maica Domnului să îl ajute, iar Sfânta Fecioară a săvârșit o minune și i-a așezat la loc mâna.

“Suntem în acelaşi timp bucuroşi şi trişti. Paradoxal, dar încercăm ambele stări: bucuroşi pentru că am avut-o drept oaspete pe Maica Domnului, prin superba sa icoană. Trişti pentru că abia peste un an se va întoarce.
Ca şi cum cineva drag ne-a vizitat, după care şi-a luat rămas bun şi a plecat.
Ştim însă că Maica Domnului nu ne va părăsi niciodată şi că ea ne ascultă rugile şi ne este alături pe drumul sinuos al vieţii.
Maica Domnului să primească şi să împlinească rugăciunile tuturor celor care de-a lungul celor 5 zile de pelerinaj au venit să i-se închine şi să îi mulţumească! “a declarat pentru Info Ploieşti City, preotul Claudiu Bazavan.
 

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *